Další články

Petržela po Budějovicích: Začínat o prázdninách ve tři odpoledne je kravina

I když v první půli připravil po krásné akci gól a jeho Slovácko porazilo na úvod nového ročníku první ligy České Budějovice 4:1, nebyl záložník Milan Petržela se svým výkonem příliš spokojen. Nehrálo se mu dobře i kvůli velkému horku, začátky utkání v 15 hodin v tomto období označil za kravinu.

Petržela gól s Plzní neslavil. Proti milovanému klubu se to nehodí, řekl

Poprvé ve své dlouhé kariéře Milan Petržela ze Slovácka skóroval proti Plzni, kde dosáhl největších úspěchů. Devětatřicetiletý záložník ale branku, kterou pomohl k domácí výhře 2:0 nad obhájci titulu, neslavil. Podle rekordmana v počtu ligových startů by se to proti milovanému klubu nehodilo.

Petržela nastoupil do 465. ligového zápasu a překonal rekord Šilhavého

Záložník Milan Petržela ze Slovácka nastoupil v utkání 15. kola první ligy s Pardubicemi a připsal si rekordní 465. start v nejvyšší soutěži. Překonal tak o jeden zápas dosavadní maximum Jaroslava Šilhavého, současného reprezentačního trenéra.

Petržela: Rozhodčí si s námi udělají, co chtějí, mohli by pískat rovinu

Záložník Slovácka Milan Petržela zkritizoval po čtvrteční prohře 2:4 v Kolíně nad Rýnem v utkání 2. kola Evropské konferenční ligy hlavního sudího Jevheně Aranovského. Podle něj jeho týmu neodpískal penaltu, zatímco pro domácí "Kozlíky" ano. Podle Petržely by rozhodčí měli pískat spravedlivěji.

Turci by nás mohli podcenit, tuší zkušený záložník Slovácka Petržela

Zkušený záložník Milan Petržela dobře vnímá, že postup do play off Evropské ligy je pro Slovácko po porážce v Istanbulu od Fenerbahçe 0:3 hodně vzdálen, ale zároveň dodává, že Turci by mohli v odvetě soupeře podcenit. A toho by Slovácko mohlo využít.

Jágr, Hložek, Vaclík či Souček. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Terezce

Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 8. rokem charitativní podtext celé akce.

Oslava neměla chybu, řekl Petržela po výhře Slovácka nad Spartou

Lepší oslavu rekordu v počtu odehraných utkání v samostatné lize si záložník Milan Petržela ze Slovácka nemohl přát. Před utkáním 15. prvoligového kola se Spartou převzal dres s číslem 437, symbolizující jeho duely v nejvyšší české soutěži. Povedeným výkonem pak přispěl k jasné výhře svého týmu 4:0, po němž se Slovácko dostalo na druhé místo o tři body za mistrovskou Slavií.

Kluci v kabině mi říkali, že jsem "PoloSchick", prohlásil Petržela

Povedeným lobem z hranice pokutového území rozhodl fotbalista Milan Petržela už ve 14. minutě zápasu 6. ligového kola s Pardubicemi o výhře Slovácka. Tým z Uherského Hradiště v tu chvíli zvýšil na 2:0, Východočeši po přestávce už pouze snížili. Spoluhráči si po utkání dělali z Petržely srandu, že tak trochu napodobil gól Patrika Schicka z téměř poloviny hřiště proti Skotsku na posledním mistrovství Evropy.

Petržela byl rád, že Slovácko zlomilo prokletí v Liberci, po gólu imitoval kouče

Záložník Milan Petržela byl rád, že Slovácko zlomilo letité prokletí a v úvodním kole nové sezony poprvé v ligové historii dokázalo vyhrát v Liberci. Osmatřicetiletý veterán k tomu pomohl jediným gólem, po kterém při oslavě napodoboval trenéra Martina Svědíka.

Petržela chce, aby Slovácko mělo Evropu jistou už příště

Milan Petržela ze Slovácka svým gólem v Karviné pomohl k výhře 2:0 a tým z Uherského Hradiště ještě víc přiblížil pohárové Evropě. Dveře do ní by rád otevřel už v příštím ligovém kole, doma proti Bohemians 1905. Sedmatřicetiletý záložník se o tom se spoluhráči baví, ale prý se tím nijak nestresují.

Podle Petržely berou hráči Slovácka boj o poháry s humorem

Hráči Slovácka si po dnešním vítězství 3:0 v Jablonci v dohrávce 18. ligového kola upevnili třetí příčku v tabulce, podle záložníka Milana Petržely se ale nečekaným umístěním nesvazují. Sedmatřicetiletý křídelník bere boj o evropské poháry, na které před sezonou v Uherském Hradišti nikdo nemyslel, spíše s humorem.

Porazit Plzeň je krásné, ale mám smíšené pocity, řekl Petržela

Milan Petržela ze Slovácka výrazně pomohl k suverénní domácí výhře 4:0 nad Plzní a dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Sedmatřicetiletý záložník však měl po utkání 13. ligového kola smíšené pocity, protože nastupovat proti Viktorii, kde prožil nejkrásnější chvíle kariéry, je pro něj pokaždé specifické.

Petržela dal dva góly, ale po druhé trefě se bál o trenéra

Záložník Milan Petržela zařídil dvěma brankami fotbalistům Slovácka výhru 2:0 v 6. ligovém kole nad Příbramí a v nejvyšší soutěži prožil střelecky nejvydařenější zápas od dubna 2012, kdy se rovněž trefil dvakrát v dresu Plzně proti Slavii.

Pro Petrželu byl zápas v Plzni psychicky nejtěžším v kariéře

Záložník Slovácka Milan Petržela zažil při svém prvním návratu do Plzně, kde v létě po letech skončil, psychicky nejtěžší zápas kariéry. Kvůli velkým emocím se ani zpočátku nemohl příliš soustředit na hru. Dojala ho rozlučka a poděkování od domácích fanoušků, především pak kolečko po závěrečném hvizdu. Hřiště ale po nečekané výhře 2:0 opouštěl s rozporuplnými pocity, protože v dresu hostů obral milovaný klub o body.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele