Petržela: Rozhodčí si s námi udělají, co chtějí, mohli by pískat rovinu

16.09.2022, 10:58
Aktuality
Milan Petržela (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (86)

Přidat komentář
skorpikk

fakt je řízli nebo jen brečí?

Reagovat
georgeo

Minimálně jedna červená (Duda - 2. minuta) měla být, další ostrý zákrok mohl být taktéž na červenou. Penalty si obhájí.

Reagovat
Hasan Šáš

jasněže brečej jak malý holky s mašlema.. takhle nesmyslnej pláč tady dlouho nepamatuju.. naposled asi Slávii s Kyjevem kdysi...

Reagovat
verv

Tam to bylo aspoň oprávněný, to spíš slavia po Mydtjyllandu.

Reagovat
mistr129

Tak tam to byl pro změnu jeden z prvních zápasů v sezoně, kde se to postavení brankáře napříč soutěžemi začalo hlídat. Bezprostředně po zápase jsem byl taky nasranej, i když s odstupem třeba dvou měsíců potom bylo potřeba uznat, že to zkrátka udělal dobře a podle metru, jaký se od té sezony drží

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kily

já tehdy už od začátku říkal, že Slavia musí hledat chyby sama u sebe a ne se vymlouvat na nějakou penaltu. Ten zápas se jí vůbec nepovedl, dala rychlý gól a pak nesmyslně rezignovala na aktivitu, nechala soupeře hrát a čekala, až jí tam něco spadne

Reagovat
Mass

Reagovat
andrew96

Reagovat
verv

To máš pravdu, byl to začátek sezóny, kdy se to začalo konečně hlídat. Ale jinak to nebylo žádný nový pravidlo a z těch záběrů a fotek bylo evidentní, že bylo porušený. A stejně se všude psalo, i s odstupem kdy ochladly emoce, jaká to byla křivda atd.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
bobis21

Postavení se hlídalo vždy. V pravidlech se vůbec nic nezměnilo. To že jste zvykli porušovat pravidla neznamená, že se jedná o "zářez prasorozhodčího", když se dodržují.

Reagovat
Bakary3

Už dost, prosimtě

Nikdo není zvyklý porušovat pravidla

Reagovat
bobis21

Ale vždyť to byl celý slávistický argument. Že dřív za porušování pravidel trestáni nebyli, takže by za to teď taky neměli být trestáni. To že pravidla Kolář porušil bylo jasné všem.

Reagovat
Bakary3

Ano, bylo to k posrani, já tedy nikdy předtím neviděl, že by se šlo k videu a zkoumaly se milimetry, až v tomhle zápase (třeba se pletu...). A připraví tě to o ligu mistrů.

Dovolím si tvrdit, že stejný reakce by se v globálu hrnuly z každýho fanouškovskýho tábora, kterej by touhle "čerstvě hnidopissky zkoumanou záležitostí" ""poškození".

Co to ale má společnýho s tím, že by měla být Slavia zvykla na porušování pravidel, to nevím.

Reagovat
bobis21

Ono se to o týden dřív stalo v premier league a pláč nějak nebyl...

Můžeš aspoň uznat, že nazvat to "zářez prasorozhodčího" je prostě mimo?

Reagovat
Bakary3

Ano, je to mimo.

Jinak mám za to, že to bylo o týden později v PL, ale nechci kecat.

Tady to bylo umocněný tím, že to byl zápas o všechno... Jako ty emoce dokážu pochopit

Reagovat
bobis21

Nene, byl to De Gea více než týden před tímto zápasem. Z opakované penalty byl vítězný gól CP.

https://www.livesport.cz/zapas/CdJGY5o2/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Reagovat
Bakary3

Ok, i jsem si myslel, že Manchester.

Ale stejně, víš... Krutý to bylo, no a zrovna Kolář mi přijde, že ani neví, kdo to de gea je

Reagovat
Mass

Kdo vy, jako brankáři? Například nejlepší chytač penalt Diego Alves snad nikdy nestál na lajně. Nebo si pamatuju jak Petr Čech vychytal penalty na mistrovství U21 a byl tak půl metru před lajnou.

https://www.uefa.com/under21/video/0257-0de5e4b69b1d-8ec5511bbcfd-1000--recall-how-cech-helped-czech-republic-to-2002-u21-glory/

Takže ne, důsledně se to kontroluje až od roku 2020, brankáři proto často stojí kousek za lajnou, to předtím nebývalo.

Reagovat
bobis21

Ale v pravidlech to bylo vždy. Takže přesně jak říkám - zvykli si že můžou porušovat pravidla a najedou se diví, když zjistí, že je porušovat nemůžou.

Argument je podobný tomu, že dají do obce nový radar a ty si budeš stěžovat, že ti přeci nemůžou dát pokutu za to, že projíždíš obcí 80, protože jsi tady 80 jezdil vždy a pokutu jsi nedostal.

Reagovat
Mass

Není to jak říkáš. Postavení se vždy nehlídalo. Dal sem ti tu důkazy.

Reagovat
bobis21

Anekdota není důkaz.

Reagovat
Mass

Video není důkaz? Si tu hraješ na dementa?

Reagovat
bobis21

Důkaz že se to nikdy nehlídalo není, že ukážeš pár situací, kde to rozhodčí neuhlídal. To jsou dvě úplně rozdílná tvrzení. Nikdo neříká, že to vždy rozhodčí uhlídali - což by bylo tvrzení, které bys ty reálně mohl popřít.

Reagovat
Mass

U videa který má 20M shlednutí je nejpalcovanější názor tenhle :

It's crazy to think a lot of these saves won't count nowadays moving forward due to VAR and the keepers having to have at least one foot on the line.

Tak se ptám, kolik ti sem mám dát ještě videí? Pusť si skoro jakýkoliv video z před roku 2020 a pár centimetrů tam vždycky najdeš.

Reagovat
bobis21

Já fakt netuším, co se tady snažíš vůbec argumentovat. Přijde mi, že reaguješ na něco úplně jiného než já říkám.

Reagovat
Mass

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Mass

Tady máš toho Diego Alvese, skoro pokaždý udělal krok dopředu. https://www.youtube.com/watch?v=Qn1ARmW8NYo

Reagovat
andrew96

Ale prd se hlídalo.

Reagovat
bobis21

Hlídalo, jen to bylo těžší bez videa posoudit, takže se trestaly jen úplně jasné situace.

Reagovat
Mass

Tak zrovna toho Čecha fakt nepotřebuješ video. Ten pohyb brankáře v momentu napřáhu kopajícího hráče se toleroval, brankář nemusel mít přilepenou nohu na čáře jako teď.

Reagovat
bobis21

Což je právě ta těsná seituace, kterou je bez videa těžké posoudit. Tam jde o nějaké zlomky sekund, které prostě nevidíš, takže za to trest nepřišel. To neznamená, že se to nehlídalo vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Vždyť se každou chvíli upozorňovalo na to, že rozhodčí na hlídání brankářů při penaltách kašlou. A to i při vcelku jasných přešlapech.

Reagovat
Bakary3

Jakoby jo, ale k videu kvůli tomu fakt nikdo nechodil.

Asi kvůli tomu bylo před startem sezóny nějaký doporučení, nevím, dost možná to dostaly kluby na vědomí... Ale, dokud si ten čumák nespalis a fakt nevidíš, že se jde k videu a kvůli kilometrům se opakuje, pořád tomu asi úplně nevěříš, nevím

Reagovat
verv

Ti rozhodčí na to v té době upozorňovali brankáře před každou penaltou. O to víc byly mimózní ty jeho kecy o prasorozhodčím nebo co to tenkrát říkal.

Reagovat
bobis21

Reagovat
Bakary3

Vždyť to nepopírám.

Ale to řešení mm u videa byla novinka.

Reagovat
verv

Píšeš že možná to dostaly kluby na vědomí. Tak jenom doplňuju, že to Kolář dostal na vědomí bezprostředně před tou penaltou a stejně pak vypouštěl nesmysly.

Reagovat
Bakary3

Ještě tedy dodám, že si i Kolář pozor opravdu dával, neuhlídal úplného kousíček...

Reagovat
mistr129

Upozorňovali, ale opakovalo se to naprosto minimálně i přes časté prohřešky.

To je to samý co s držením a strkáním ve vápně při rohu. Když jim to teď začnou pořádně pískat a budou klidně 3 penalty za zápas kvůli tomu, tak si na to za měsíc dá každý pozor

Reagovat
verv

Právě na to začali upozorňovat s tím, jak to začal zkoumat VAR. Takže v tu dobu, o které mluvím, už se to opakovalo při každým takovým prohřešku.

Reagovat
bobis21

No a když teď to držení při rohu rozhodčí pískne jako faul a dle pravidel to skutečně faul bude, budeš to považovat za zářez?

Reagovat
mistr129

Pokud se to jednou pískne a pak stokrát ne, pak ano. Pokud se to bude pískat pravidelně, tak budu první, kdo to bude podporovat.

Reagovat
bobis21

Já zase budu ten, kdo řekne že ten 1 který to písknul má jediný pravdu a těch 100 ostatních jsou kokoti, kteří neznají pravidla.

Reagovat
mistr129

Ale jde o to, že i ten konkrétní rozhodčí to předtím x-krát nepísknul a pak to jednou pískne. Jasný, pravidla jsou jedna věc, ale konzistence rozhodování druhá. A za mě určitě lepší, když se 50 stejných zákroků 50x posoudí stejně, byť v rozporu se striktním výkladem pravidel, než když se to 25x pískne a 25x pustí - to pak vytváří strašně moc prostoru pro sudí, aby ovlivňovali zápas podle toho, jak chtějí.

Vezmi si že budete bojovat třeba se Slováckem o Evropu a najednou v posledním kole proti Slavii/Spartě proti vám sudí pískne strčení ve vápně při rohu, které se za celou sezonu nikomu neodpískalo, a tím vás připraví o Evropu.

Reagovat
bobis21

A v případě Koláře to ten konkrétní rozhodčí dříve posoudil jinak? To jsem teda opravdu neviděl.

Já fakt pořád absolutně nechápu ten argument. Máme nějaká pravidla, podle kterých mají rozhodčí pískat. Pokud podle nich píská jeden rozhodčí z 50, tak to není jeho chyba, ale chyba těch 49 ostatních a on jediný mezi nimi není čurák.

Takže asi takto - pokud budeme hrát poslední kolo se Slováckem o Evropu a nějaký kokot fauluje ve vápně, je to chyba toho obránce. Nejedná se o zářez, protože to rozhodčí pískl, jednalo se o zářez ve všech těch předchozích případech, kdy to rozhodčí nepískli. Přeci nebudeme rozhodčí kritizovat za to, že pískají podle pravidel a ne podle toho, jak chybují ostatní, aby nevyčnívali

Reagovat
mistr129

Ale pravidla nejsou přeci jediné, podle čeho rozhodčí pískají, to by tam fakt mohli být roboti. Proč myslíš, že vždycky před sezonou probíhají školení rozhodčích a potom i výklad pravidel pro různé týmy?

A z toho právě vyplývá i to, že sudí mají očividně od vyšších orgánů pokyn některé situace posuzovat určitým způsobem, jiné zase jiným. Pokud to 99 sudích posoudí jedním a 1 jiným, pak si troufám tvrdit, že ten 1 nejednal v souladu s tím, co bylo nastaveno komisí - a tím pádem i řečeno klubům a hráčům, kteří pochopitelně očekávali, že se podle toho bude řídit.

Reagovat
bobis21

Pak to co říkáš ale zase vůbec není aplikovatelné na situaci s Dánsku, kde to bylo podle pravidel, podle školení a instrukcí rozhodčích i podle informací které dostaly kluby správně. Jak na tento komentář napasuješ tu situaci?

Reagovat
mistr129

Nevím jestli jsi četl můj původní příspěvek, ale vracíme se tedy na začátek - ve chvíli, kdy se to stalo, jsem neměl tušení, že takovéhle instrukce padli a nasralo mě to.

S odstupem času, když mi bylo jasné, že takové pokyny padly (čti pískalo se to všude) jsem uznal, že to bylo posouzeno správně i v kontextu ostatních rozhodnutích a Slavia nijak poškozena nebyla.

Reagovat
mistr129

padly samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Kolář už byl vlastne na cestě domu?

Reagovat
Bakary3

Ty autocorrecty jsou k posrani

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Cotton

Reagovat
lampas

Na penalty to mělo být 1:1, nebo 0:0, takže ano. Redku minimálně jednu by Slovácko taky jistě vyfáslo, druhý gol co dal Kolin, tak by Slovácku taky neuznali, ale to jsou jen spekulace. Blbý je, že EKL asi mnohdy pískají rozhodčího z pralesa, který ještě k tomu nemají k dispozici VAR.

Reagovat
Martin9719

Vždycky se říkalo jaká liga takoví rozhodčí.

Reagovat
Moje maličkost

Taková šedá zóna. Sporné momenty, které se dají písknout na obě strany. Taky mohli hrát od druhé minuty v deseti lidech a bylo by po zápase.

Reagovat
oli9

Když v druhé minutě nevyhodis borce... Tak to prostě ovlivní zápas.. Penalty neřeším

Reagovat
Shevchenko

Brečí

Reagovat
andrew96

Kozlíky

Reagovat
Lemond Laws

Penalta pro Slovácko ne.

Penalta pro Kolín spíše ne, ale ten frajer tam ve svých letech nemůže takhle přece jít a nabídnout mu šanci to vůbec písknout.

Červená Duda ano, druhou jsem neviděl záběry.

Reagovat
Pablos

úplně stejně i to, že jsem u té druhé zrovna neviděl vůbec záběr (asi jsem byl chcát )

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
srandamač

Ta penalta pro Kolín rozhodně ano, jednoznačná chyba obránce.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Nebreč.

Reagovat
Zdechlina

Jediné co bych vytkl, byl ten zákrok ze 2. minuty na červenou. Ta byla jasná. Jinak naše penalta klasicky zbytečná. Klasický Hoffi . Sudí byl poslabsi, ale jinak si vše obhájí. Sice jsme se dokázali krásné vrátit do hry, ale zbytečnýma chybama si to projeli zase sami. Doma dáme Nice aj s Kozlíkama a jdeme na postup. FCS

Reagovat
fabec1222

Když hrál za Plzeň, tak se takhle vyjadřoval pro ostatní týmy?

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Když hrál za Plzeň on, tak jim ještě rozhodčí nemuseli pomáhat, protože byli válec i bez nich.

Reagovat
Pablos

no ale jen v začátcích... krom toho jednoho roku v Augsburgu tam byl od 2008 do 2019 až

Reagovat
Tromas

V titulových sezónách 10/11 a 12/13 to byl válec a rozhodčí nám nemuseli pomáhat (jediná výjimka byla v sezóně 12/13 Limbova simulace a následná penalta proti Spartě). V sezónách 14/15 a 15/16, tam už nějaká pomoc od rozhodčích byla, ale ne tak velká, aby to celkově ovlivnilo vítěze ligy (přirovnal bych to k tomu, že celkově rozhodčí vždy pomůže spíše silnějšímu týmu a slabší poškodí). O Spartě a Slavii můžeme taky mluvit, že se ve sporných situacích proti slabším týmům píská v jejich prospěch. U Plzně hraje faktor to, že nejsou historicky velký klub jako Slavie a Sparta, kde se pískalo od počátku samostatné ligy, když hráli proti slabším týmům a byl v zápase nějaký sporný moment, tak se písknul v jejich prospěch a lidé si na to zvykli. Jedinou výjimkou byla Slavie v období, kdy byla úplně v prdeli a byla právě slabším týmem.

Reagovat
Pepe1911

Jasna deset, nebylo to vubec videt z pohledu sudiho

Reagovat
lampas

Reagovat
vanGomm

Tak at jde dělat rozhodčího a může nám to názorně předvést jak se má pískat.

Reagovat
GrimeBaller98

Duda je cobolacky hovado precenovany, jeste ze uz neni v Herthe

Reagovat
Losinho

Duda jasná červená.

Penaltový situace posouzený úplně správně.

Reagovat
vitecek15

Že se neohrazoval, když hrál za Plzeň a v lize jim pískali jednu penaltu za druhou a to jeho "rovinu" si nakláněli, jak bylo potřeba.

Reagovat
ratusek

Aspoň vidí, jak to mají týmy proti Plzni

Reagovat
vodka

Reagovat
AjaxFans

Nejebame celý svaz,ale celou UEFU

Reagovat
Shevchenko

Tak jsem si pustil zápas abych zjistil proč tak brečí a nenašel jsem teda nic

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Shevchenko

A co tam bylo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele