Kadlec: Gól potěší, ale chtěli jsme šanci do odvety

V Michalu Kadlecovi se ještě dlouho po úterní porážce 1:3 v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně mísily dojmy. Levý bek Leverkusenu se sice proti obhájci titulu dočkal cenného premiérového gólu v soutěži, ale raději by byl, kdyby se jeho týmu podařilo uhrát nadějný výsledek do odvety.

Kadlec se Sivokem by mohli odejít do Neapole

Čeští reprezentační obránci Michal Kadlec z Leverkusenu a Tomáš Sivok z Besiktase by mohli v lednu zamířit do Itálie. Podle deníku Tuttosport se o ně zajímá Neapol, která již v pátek představila chilského útočníka Eduarda Vargase jako první zimní posilu.

Kadlecův smolný konec bundesligové půlsezony: prohra a zranění

Konec špatný, všechno špatné. Obránce Michal Kadlec nebude úplně rád vzpomínat na podzimní sezonu svého Leverkusenu v bundeslize, po níž stříbrnému týmu minulého ročníku patří až šesté místo. Vrcholem zmaru pro Kadlece a spol. byl v sobotu poslední letošní zápas s Norimberkem.

Kadlec: Neřeším, kde nastoupím, hlavně chci pomoci k postupu

Přestože v klubu nastupuje výhradně na kraji obrany, v reprezentaci občas Michal Kadlec musí vypomoci i na stoperu. Naposledy se tak stalo v pátečním duelu s Černou Horou, kdy jako náhrada za distancovaného Romana Hubníka vytvořil s Tomášem Sivokem neprostupnou stoperskou dvojici.

Kadlec prodloužil smlouvu v Leverkusenu do roku 2015

Reprezentant Michal Kadlec prodloužil smlouvu v Leverkusenu, kterému se upsal do června roku 2015. V německém klubu působí už přes tři roky.

Češi shodně přiznali, že na soupeře neměli

Češi měli po prohře se Španělskem jasno: na mistry světa a Evropy neměli, soupeř byl nad jejich možnosti a domácí tým jim výhru navíc usnadnil velkou pasivitou. Za stavu 0:2 si Španělé prý už jen kontrolovali výsledek a zasloužené vítězství.

Nečekaný kanonýr Kadlec proti Španělům věří v kouzlo Letné

V posledních dvou zápasech se z něj stal nečekaný reprezentační kanonýr, když nasázel hned tři branky, byť je Michal Kadlec profesí obránce. Zadák národního týmu teď smířeně očekává, že v kvalifikačním zápase proti úřadujícím mistrům světa a Evropy ze Španělska bude těžiště jeho práce zase hlavně v defenzivě před vlastní brankou.

Kadlecova penalta po 15 letech znovu zachraňovala český fotbal

Řada fanoušků si ještě vybaví, jak v semifinále mistrovství Evropy v Anglii před patnácti lety národní tým bojoval proti Francii o postup v penaltovém rozstřelu. K rozhodující penaltě se postavil Miroslav Kadlec a s přehledem ji proměnil. Také v sobotu v Glasgow tahal české mužstvo z bryndy Kadlecův pokutový kop - v tomto případě se stal hrdinou jeho syn Michal, který vyrovnal na 2:2.

Češi měli radost, že dokázali držet krok s mistry Asie

Sáhli jsme si na dno svých sil, ale určitě jsme nezklamali. Tak viděli čeští fotbalisté remízu s Japonskem, po které se stali jedním ze tří vítězů Kirin Cupu a navázali na český triumf před třinácti lety, ke kterému stačila jejich předchůdcům jediná branka. Dnes byli rádi za remízu a podle svých slov pro výsledek udělali maximum, co bylo v jejich silách.

Reprezentanti litovali, že nedali Lichtenštejncům dříve druhý gól

Jako splněnou povinnost brali čeští fotbalisté včerejší výhru 2:0 v evropské kvalifikaci proti Lichtenštejnsku, díky níž si upevnili druhé místo ve skupině I. Pouze je mrzelo, že po rychlém gólu z kopačky Milana Baroše už ve třetí minutě nedokázali dříve vstřelit uklidňující druhou trefu.

Smutek reprezentantů mírnil pocit, že favorita donutili k maximu

Dělali jsme co jsme mohli a stejně to na skvělého soupeře nestačilo. Jedinou dobrou zprávou je, že jsme soupeře donutili k tomu, aby si sáhnul na dno svých sil. Takové byly bezprostřední reakce českých reprezentantů, když se hodinu po půlnoci smutně trousili z kabiny stadionu v Granadě.

Kadlec: Gól proti Villarrealu je jen slabá náplast na porážku

Nejdříve euforie ze vstřelené branky, ale na konci utkání trpké zklamání poté, co jeho Leverkusen v úvodním osmifinále Evropské ligy doma podlehl 2:3 španělskému Villarrealu a hodně se mu vzdálil postupový sen. Obránce Michal Kadlec má za sebou zápas plný rozporuplných emocí.

Kadlec bere duel s Dortmundem jako klíčový, hrát ovšem nebude

Michal Kadlec z Leverkusenu považuje hned úvodní bundesligový zápas po zimní pauze proti vedoucímu Dortmundu za klíčový pro celou jarní sezonu. Pokud by jeho celek zvítězil, stáhl by náskok Borussie na sedm bodů, naopak hosty by případný triumf hodně přiblížil k titulu.

Kadlec si zase užívá dobrý podzim a věří v lepší konec sezony

Michal Kadlec si přesně po roce opět užívá boj na špici německé bundesligy. Bayer Leverkusen je nejbližším pronásledovatelem vedoucího Dortmundu a Kadlec si vybavuje loňský podzim, kdy se jeho klub dokonce stal půlmistrem. Na jaře však zkolaboval a zavděk musel vzít až čtvrtým místem.

Kadlec: Musíme se soustředit sami na sebe a ne na Skoty

Zapracovat na vlastním stylu hry, hlavně v ofenzivní fázi, zanalyzovat si chyby z duelu s Litvou a teprve pak se podívat na hru soupeře. Tak vidí přípravu na důležité utkání české fotbalové reprezentace v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy se Skotskem obránce Michal Kadlec.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele