Kadlec by svoji branku za Slovácko vyměnil za body se Slavií

Michal Kadlec po téměř 17 letech skóroval v nejvyšší soutěži za Slovácko. Svůj první ligový gól po návratu do Uherského Hradiště by ale šestatřicetiletý obránce nejraději vyměnil za to, kdyby jeho tým ve šlágru 21. kola se Slavií získal body. Slovácko proti úřadujícímu mistrovi dvakrát ztratilo vedení a doma prohrálo 2:3.

Po pěti sezonách ve Spartě hrál Kadlec poprvé proti Letenským

Zdá se to téměř neuvěřitelné, ale zkušený obránce Michal Kadlec dnes odehrál vůbec první zápas proti Spartě, v níž strávil celkem pět sezon. Na premiéru ale téměř na sklonku kariéry nebude pětatřicetiletý fotbalista vzpomínat moc v dobrém. Slovácko prohrálo 0:2 a v tabulce po základní části kleslo na deváté místo, což znamená, že ve skupině o Evropu změří síly s Bohemians 1905.

Po 15 minutách jsem viděl hvězdičky, přiznal obránce Kadlec

Velkou radost prožíval po vítězném návratu do mateřského klubu v Uherském Hradišti bývalý reprezentant Michal Kadlec. Svým výkonem pomohl ve čtvrtém ligovém kole Slovácku k domácí výhře nad Olomoucí 3:1. Kromě tříbodového zisku byl spokojený i s tím, že skončily dlouhé tahanice okolo jeho přestupu ze Sparty.

Michal Kadlec po odchodu ze Sparty posílí Slovácko

Bývalý reprezentant Michal Kadlec se dohodl v pražské Spartě na ukončení smlouvy a jako volný hráč odešel do Slovácka, kde s fotbalem začínal. V Uherském Hradišti už od začátku léta trénoval, jednání se však táhla. Dnes oba kluby potvrdily dohodu a třiatřicetiletý stoper či levý obránce může už v neděli nastoupit proti Olomouci.

Ve Spartě nechtěný Michal Kadlec začal přípravu se Slováckem

Bývalý reprezentant Michal Kadlec by se mohl vrátit do Slovácka. Třiatřicetiletý obránce, se kterým nepočítá pražská Sparta, začal s bývalým týmem trénovat.

Sparta už nepočítá s M. Kadlecem a Mavubou, přijít by měl Tetteh

Sparta Praha už nepočítá s obráncem Michalem Kadlecem a záložníkem Riem Mavubou. Naopak blízko je příchod útočníka Benjamina Tetteha z Bohemians 1905. V rozhovoru pro klubový web to řekl sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Sparťanský obránce Kadlec je po operaci Achillovy šlachy

Spartě bude do konce podzimní části sezony chybět obránce Michal Kadlec, který se dnes podrobil operaci Achillovy šlachy. Podle klubového webu nešlo o závažný zákrok, i tak ale bývalý český reprezentant přijde o zbylé tři letošní zápasy letenského týmu v nejvyšší soutěži.

Kadlec chtěl vyloučení Bořila, prohru na to ale nesváděl

Prohrané derby se Slavií se mohlo podle sparťanských hráčů vyvíjet jinak, kdyby ve 28. minutě šli domácí do deseti po faulu Jana Bořila na Václava Kadlece, za který měl bek Slavie zřejmě dostat druhou žlutou kartu. Na druhou stranu to však neberou jako výmluvu za porážku, jelikož sami byli směrem dopředu velmi neproduktivní.

Je to o úroveň výš než dosud, řekl ke kouči Stramaccionimu Kadlec

Sparťané mají za sebou první týden kondičního tréninku pod vedením italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Do podrobnějšího hodnocení nového kouče se obránce Michal Kadlec nechtěl pouštět, přiznal však, že příprava je zatím o úroveň výš, než kdy v českém fotbale zažil.

V naší situaci to je maximum, řekl ke třetí příčce Kadlec

Až v posledním podzimním kole se Michal Kadlec dočkal první branky od květnového návratu do Sparty. Letenští fotbalisté i díky němu porazili Teplice 2:1, posunuli se na třetí místo v tabulce a snížili ztrátu na druhou Slavii a vedoucí Plzeň, což Kadlec považuje vzhledem k rozsáhlé marodce za možné maximum.

Kadlec přes zklamání z Eura o konci v reprezentaci neuvažoval

Přestože byl Michal Kadlec po evropském šampionátu ve Francii hodně zklamaný, že ho dnes již bývalý kouč týmu Pavel Vrba nepostavil ani na minutu, o konci kariéry v reprezentaci nepřemýšlel. Jednatřicetiletý obránce je rád, že se dostal do výběru nového trenéra Karla Jarolíma a věří, že začínající kvalifikace mistrovství světa bude pro tým stejně úspěšná jako ta předchozí o Euro.

Kadlec zažíval při utkání proti Fenerbahçe zvláštní pocit

Tři roky oblékal reprezentant Michal Kadlec dres Fenerbahçe, proto zažíval hodně zvláštní pocit, když v generálce na novou sezonu už jako hráč Sparty nastoupil právě proti istanbulskému celku. Ačkoli nešlo o soutěžní utkání, nikdy na něj prý nezapomene.

Pamětník Kadlec věří, že Češi vrátí Turecku porážku z ME 2008

Obránce Michal Kadlec je jedním ze čtyř hráčů současného reprezentačního výběru, kteří byli na evropském šampionátu v roce 2008 a zažili porážku 2:3 s Tureckem v závěrečném zápase skupiny. Po osmi letech se situace na Euru ve Francii opakuje a jednatřicetiletý stoper věří, že čeští fotbalisté v úterním utkání soupeři prohru a vyřazení vrátí.

Kadlec by ve Spartě uvítal i Rosického, přemlouvat ho ale nebude

Obránce Michal Kadlec se po osmi letech v cizině vrátil do pražské Sparty s cílem pomoci týmu k titulu a k návratu do Ligy mistrů. Věří, že by mohl jít příkladem i Tomáši Rosickému, který po konci v Arsenalu rovněž koketuje s myšlenkou na návrat, ale spoluhráče z reprezentace přemlouvat nebude.

Kadlec přemýšlel jen o Spartě, se kterou chce něco dokázat

Po odchodu z Fenerbahçe si mohl vybrat další zahraniční angažmá, obránce Michal Kadlec však uvažoval pouze o návratu do Sparty. Hlavním důvodem byla rodina, ale také skutečnost, že by Spartě rád pomohl dokázat, že patří k lepším evropským týmům.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele