Na gólmana Rangers musíme vyzrát v odvetě, řekl Provod

Lukáš Provod po domácím úvodním osmifinále Evropské ligy s Rangers litoval neproměněné šance spoluhráče Lukáše Masopusta, jehož hlavičku v 90. minutě skvěle chytil brankář Allan McGregor. Zápas skončil remízou 1:1 a záložník Pražanů ji považoval za spravedlivou.

Leicester nám ukázal, že můžeme porážet velké týmy, řekl Provod

Záložník Slavie Lukáš Provod bere čtvrteční úvodní osmifinále Evropské ligy se skotským mistrem Glasgow Rangers jako odměnu. Pražané si podle něj díky vyřazení Leicesteru v minulém kole dokázali, že mohou porážet velké týmy.

Životní gól, řekl Provod o vítězné brance proti Leicesteru

Za životní označil záložník Lukáš Provod gól do sítě domácího Leicesteru, jímž v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy pomohl fotbalistům Slavie k výhře 2:0 a k účasti v osmifinále. Postup přes aktuálně třetí tým anglické ligy se podle něj docení až časem. V boji o čtvrtfinále by se chtěl utkat s Manchesterem United, kterému fandí odmalička.

Slavia podle Provoda Leicester zaskočila svou úrovní

Slavia podle záložníka Lukáše Provoda zaskočila Leicester v úvodním bezbrankovém zápase vyřazovací fáze Evropské ligy svou úrovní. Provod věří, že se Pražané od podzimního vyřazení v play off Ligy mistrů s dánským Midtjyllandem výrazně posunuli.

Testy na koronavirus odhalily u Slavie další tři nakažené

Koronavirus nadále komplikuje přípravu fotbalistů Slavie na čtvrteční zápas základní skupiny Evropské ligy proti Nice. Po pondělní zprávě o třech pozitivně testovaných hráčích základní sestavy dnes trenér Jindřich Trpišovský potvrdil, že dnešní testy odhalily další tři nakažené osoby v klubu. Jde o dva hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Mužstvo doplnili hráči z B-týmu.

Slavia je podle Provoda ráda, že může hrát alespoň Evropskou ligu

Podle záložníka Lukáše Provoda jsou slávisté rádi, že v době přerušení české ligy kvůli opatřením v boji proti koronaviru můžou hrát alespoň Evropskou ligu. V ní doma ve čtvrtečním 2. kole základní skupiny C vyzvou Leverkusen.

Podle Provoda se Slavia porazila sama nesmyslnými góly

Záložníkovi Lukáši Provodovi se těžko hodnotila prohra Slavie 1:3 na hřišti Beer Ševy v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy. Podle autora jediné branky Pražanů bylo mužstvo trenéra Jindřicha Trpišovského jasně lepší, porazilo se však samo, jelikož si nechalo dát nesmyslné branky.

Z reprezentace vypadl zraněný Jankto, povolán byl i Ševčík

Z české reprezentace kvůli zranění vypadl ofenzivní záložník Sampdorie Jakub Jankto. Nominaci pro říjnové zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku rozšířili obránce Aleš Matějů z Brescie, slávističtí záložníci Lukáš Provod s Petrem Ševčíkem a další středopolař Lukáš Kalvach z Plzně. Trenér Jaroslav Šilhavý má nyní ve výběru 26 hráčů.

Věřím, že uděláme velký krok k titulu, řekl slávista Provod

Záložník Lukáš Provod věří, že Slavia v nedělním šlágru 28. kola první ligy proti Plzní zvítězí a udělá velký krok k obhajobě titulu. Jelikož jsou oba týmy po koronavirové přestávce ve formě, očekává hezký zápas. Utkání pro něj bude o to zajímavější, že je plzeňským odchovancem.

Virtuální derby Sparty se Slavií vyvrcholí esportovým soubojem

Virtuální derby mezi hráči Sparty a Slavie, které pražští rivalové pořádají na podporu boje proti pandemii nového koronaviru, v neděli vyvrcholí vzájemným soubojem v počítačové hře FIFA 20. Každý z týmů bude mít osm členů - zástupce A-mužstva, bývalé fotbalisty, slavné fanoušky a esportové hráče.

Všechno je to jako z pohádky, řekl Provod po gólu za Slavii

Prakticky dokonalou soutěžní premiéru za Slavii prožil záložník Lukáš Provod. Dvaadvacetiletý křídelní hráč po nedávném příchodu z Českých Budějovic dostal od trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského hned v duelu se Slováckem jako střídající šanci na posledních 21 minut a odvděčil se gólem, jímž v závěru podtrhl pohodlnou výhru mistra 3:0.

Provod bude do zimy ve Slavii hostovat, pak do Edenu přestoupí

Nová posila Slavie Lukáš Provod se s mistrovským klubem dohodl na smlouvě do června 2024. Dvaadvacetiletý levonohý univerzál bude v Edenu po příchodu z Českých Budějovic nejprve do zimy hostovat z Plzně, které patřil, a až poté ho pražský klub získá natrvalo na přestup.

Záložník Provod odchází z Českých Budějovic do Slavie

Lukáš Provod odchází z Českých Budějovic do Slavie Praha. Dvaadvacetiletý hráč na jihu Čech hostoval z plzeňské Viktorie. Provod dnes naposledy nastoupil za Dynamo a pomohl mu k výhře 2:0 nad Zlínem.

Plzeňák Provod září v Dynamu: rozhovor o Horváthovi, Kangovi i Slavii

Po čtyřech letech ve druhé lize je českobudějovické Dynamo zpět mezi elitou. Po pěti kolech má pět bodů a hned dva z nich proti silným soupeřům, Spartě i Jablonci. Jedním z klíčových hráčů současného kádru je ofenzivní univerzál Lukáš Provod. V rozhovoru pro Eurofotbal mluví o povaze Pavla Horvátha, současné Slavii nebo o tom, jak se hraje proti Gueloru Kangovi.

Provod se na Slovácku blýskl gólem a asistencí a odčinil Opavu

Českobudějovický záložník Lukáš Provod měl výrazný podíl na premiérové výhře jihočeského nováčka v prvoligové sezoně, když při triumfu 2:0 na Slovácku ve druhém kole nejprve otevřel skóre a v závěru ještě asistoval u gólu Iva Táborského. Dvaadvacetiletý fotbalista cítil, že v Uherském Hradišti odčinil svou chybu z minulého prohraného utkání s Opavou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele