Další články

Matoušek si šel reprezentační debut užít, mrzela ho neproměněná šance

Záložník Jan Matoušek neměl z reprezentačního debutu v kvalifikačním zápase o postup na fotbalové mistrovství Evropy na hřišti Faerských ostrovů strach. Utkání, do něhož naskočil v 80. minutě, si šel užít.

Matoušek poprvé v reprezentaci: Nečekal jsem, že sezona může být ještě lepší

Jan Matoušek nečekal, že po postupu do kvalifikace evropských pohárů s Bohemians 1905 by pro něj mohla být vrcholící sezona ještě lepší. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál se pár dnů po konci ligového ročníku poprvé v kariéře dostal do reprezentačního "áčka" a připustil, že pozvánka ho překvapila. Pomohlo mu k ní i to, že na sobě začal více pracovat. "Klokani" mají v národním týmu zástupce poprvé od roku 2016.

Matoušek: Věřím, že v Bohemians naleznu své staré já

Ofenzivní univerzál Jan Matoušek věří, že Bohemians 1905 pomůže zacelit mezeru po podzimním odchodu klíčových hráčů Petra Hronka a Romana Květa a nalezne své staré já. Těší ho, že se po konci červnového hostování ze Slavie stane kmenovým hráčem "Klokanů". Motivací v novém angažmá mu je i kapitán vršovického celku Josef Jindřišek, ve 41 letech nejstarší hráč ligy. Řekl to na tiskové konferenci a pro ČTK.

Slavii posílil Hronek z Bohemians, opačným směrem jde Matoušek

První zimní posilou Slavie je záložník Petr Hronek, jenž do vršovického klubu přestoupil ze sousedních Bohemians 1905 a v novém působišti podepsal smlouvu do roku 2025. Opačným směrem jde na hostování jiný středopolař Jan Matoušek, jenž z pražského klubu od roku 2020 hostoval v Liberci. Oba pražské celky o transakci informovaly na svých webech.

Podle Matouška je pro Ewertona česká liga malá

Brazilský křídelník Ewerton si díky dvěma výstavním brankám zpoza vápna v utkání 22. ligového kola s Libercem vysloužil pochvalu nejen od svého spoluhráče z Mladé Boleslavi Michala Hlavatého, ale i od záložníka Slovanu a rovněž autora dvou tref Jana Matouška. Hlavatý nevychází z údivu, co Ewerton předvádí nejen na tréninku, ale i v zápasech. Podle Matouška je zase pro pětadvacetiletého ofenzivního univerzála česká liga malá.

Liberec začal přípravu i s Matouškem, Gebre Selassie se zatím nepřipojil

Fotbalisté Liberce začali letní přípravu na novou ligovou sezonu i s ofenzivním univerzálem Janem Matouškem ze Slavie, který by rád na severu Čech pokračoval. Na hostování ze Sparty míří do Slovanu záložník Filip Havelka. Na prvním tréninku zatím nebyl obránce Theodor Gebre Selassie, o jehož návrat po angažmá v německých Brémách Liberečtí nadále usilují.

Matoušek litoval zahozené šance, chtěl ukázat, že není odepsaný

Přestože útočník Jan Matoušek hostuje v Liberci ze Slavie, po dohodě klubů směl proti Pražanům do duelu 11. ligového kola zasáhnout. Vedle něj nastoupili za Slovan ještě další dva kmenoví hráči červenobílých. Matoušek litoval, že za bezbrankového stavu neproměnil únik a nezlomil své současné střelecké trápení. Severočeši nakonec v Edenu prohráli 0:3.

V Liberci budou hostovat Jugas a Matoušek, Malinský jde do Slavie

S Libercem začali letní přípravu na novou sezonu i obránce Jakub Jugas a ofenzivní záložník Jan Matoušek, kteří přicházejí na hostování z pražské Slavie. Na prvním tréninku už nebyla jedna z hlavních opor týmu záložník Tomáš Malinský, jenž zamířil opačným směrem do Edenu. Severočeši o tom informovali na svém webu.

Matouška opět trápí zranění a opustil soustředění Jablonce

Jablonecký Jan Matoušek má znovu zdravotní problémy. Jednadvacetiletý ofenzivní univerzál, který v severočeském týmu hostuje z pražské Slavie, si v úvodním zápase na soustředění ve Španělsku přivodil svalové zranění a odcestoval zpět do Čech.

Mám je rád, řekl Matoušek po dalších dvou gólech proti Bohemians

Útočník Jan Matoušek prožil ideální soutěžní premiéru v novém dresu a v úvodním kole ligové sezony zařídil dvěma góly fotbalistům Jablonce výhru 2:0 nad Bohemians 1905. Jednadvacetiletý talent potvrdil, že má "Klokany" jako velmi oblíbeného soupeře.

Prvními letními posilami Slavie jsou Holeš a Hovorka

Prvními letními posilami Slavie Praha se stali obránci Tomáš Holeš a David Hovorka. Oba hráči přišli do týmu ligového mistra z Jablonce a v novém působišti podepsali smlouvy do června 2023. Opačným směrem zamířili na hostování ofenzivní záložník Jan Matoušek a další středopolař Jan Sýkora. Následovat by je v nejbližší době měl ještě stoper Jakub Jugas.

Měli jsme si to uhrát dřív, shodli se příbramští Matoušek a Rezek

Hráči Příbrami byli blízko tomu, aby se vyhnuli baráži o první ligu. Domácí vítězství 3:2 nad Duklou v závěrečném pátém kole nadstavby jim ale nakonec nestačilo, protože Bohemians 1905 uhráli potřebnou remízu 1:1 s Opavou. Ofenzivní záložníky Jana Rezka a Jana Matouška mrzelo, že "Klokani" se zachránili až gólem z páté minuty nastavení.

Matoušek dává góly jen za Příbram. Proti Karviné ji přiblížil k záchraně

I po sobotě platí, že prvoligové branky dává Jan Matoušek pouze na příbramském stadionu u Litavky. Trefil se zde naposledy před půl rokem proti Liberci i při sobotní výhře nad Karvinou. V mezidobí nastoupil po svém přestupu sedmkrát za Slavii, ale tam vyšel střelecky naprázdno.

Matoušek se vrací ze Slavie na hostování do Příbrami

Talentovaný Jan Matoušek se vrací do Příbrami. Dvacetiletý ofenzivní záložník či útočník bude v týmu od Litavky hostovat do konce sezony z pražské Slavie, kam v létě ze středočeského klubu přestoupil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele