Příbram je domluvená se Slavií na případném návratu Matouška

Prezident Příbrami Jaroslav Starka potvrdil, že je předběžně domluvený se Slavií na případném návratu svého odchovance Jana Matouška na hostování, pokud si mládežnický reprezentant nevybojuje v Edenu pevné místo. Možnost uvolnit talentovaného útočníka už předtím naznačil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Matoušek málem nestihl odlet, pak prvním gólem za Slavii rozhodl

Útočník Jan Matoušek ve středu kvůli drobné nehodě málem nestihl odlet slávistických fotbalistů k utkání třetího kola skupiny Evropské ligy do Kodaně. Dvacetiletý talent dorazil na pražské letiště až na poslední chvíli, komplikací v dopravě se ale nenechal rozhodit a v dánské metropoli zlomil čekání na svůj první gól v červenobílém dresu od příchodu z Příbrami.

Ronaldo v Juventusu taky v úvodu nedával góly, řekl Matoušek

Jan Matoušek se v utkání 11. ligového kola proti bývalému klubu Příbrami neprosadil a neskóroval ani při svém šestém startu za pražskou Slavii, nervózní z toho ale není. Dvacetiletému útočníkovi je jasné, že si každý hráč na nový tým musí chvíli zvykat. Za příklad si bere hvězdného Cristiana Ronalda, který také v samém úvodu angažmá v Juventusu Turín nedával góly.

Csaplár posvětil odchod Matouška, věří, že ho nahradí Antwi

S předčasným odchodem Jana Matouška z Příbrami do Slavie nakonec souhlasil i kouč středočeského týmu Josef Csaplár, který po pohovorech usoudil, že bude správné hvězdu pustit. Věří, že v mužstvu jsou rychlostní hráči, kteří ho nahradí. Zejména pak Ghaňan Emmanuel Antwi.

Slavia vzhledem k marodce angažovala Traorého a Matouška

Pražská Slavia vzhledem k velké marodce ve středu pole přivedla v probíhající podzimní sezoně hned dvě posily do zálohy. Úřadující ligový vicemistr si předčasně stáhl z hostování v Příbrami dvacetiletého talentovaného Jana Matouška, kterého Pražané koupili od středočeského klubu už v srpnu. Červenobílí angažovali také Ibrahima Traorého.

Do Slavie by měli přijít Matoušek a Traoré

Předseda Slavie Praha Jaroslav Tvrdík po sobotní výhře 4:0 nad Plzní avizoval příchod ještě dvou posil do kádru a podle deníku Sport se jimi stanou Ibrahim Traoré ze Zlína a příbramský Jan Matoušek. Toho už Slavia koupila, ale plánovala ho do konce sezony nechat na hostování ve středočeském celku. Zřejmě si ho ale stáhne už nyní. Oficiálně má Slavia jejich příchod oznámit v pondělí.

O Matouškovi uvažoval i Jarolím, ale nakonec pomůže jednadvacítce

Do dvacetičlenné nominace české reprezentace do 21 let na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v San Marinu a proti Řecku se dostali i dva nováčci z Příbrami záložníci Jan Matoušek a Roman Květ. O prvním z nich dokonce uvažoval i trenér národního A-týmu Karel Jarolím, dvacetiletý talent ale nakonec pomůže "Lvíčatům".

Matoušek využil euforii z přestupu do Slavie v další velký výkon

Jan Matoušek využil hned první příležitost k tomu, aby ukázal, proč za něj Slavia ve středu zaplatila údajně 40 milionů korun, což je historicky nejvyšší transferová částka mezi českými kluby. V Příbrami, kde ještě zůstal na hostování, zařídil výhru 4:0 nad Duklou gólem a dvěma asistencemi a s bilancí 3+2 je spolu s teplickým Davidem Vaněčkem nejproduktivnějším hráčem ligy.

Slavia dotáhla Matouškův přestup, podepsal čtyřletou smlouvu

Slavia oficiálně dotáhla přestup talentovaného záložníka Jana Matouška z Příbrami a podepsala s ním čtyřletou smlouvu. Dvacetiletý fotbalista minimálně do zimy zůstane u Litavky na hostování. Pražané za Matouška údajně zaplatili 40 milionů korun, což je historicky nejvyšší transferová částka mezi českými kluby.

Slavia podle Tvrdíka uzavřela přestup Matouška z Příbrami

Slavia Praha získala z Příbrami talentovaného záložníka Jana Matouška. Na sociální síti o tom informoval šéf vršovického klubu Jaroslav Tvrdík. Podle deníku Sport úřadující vicemistr zaplatí za dvacetiletého ofenzivního středopolaře 40 milionů korun a ještě minimálně do zimy ho ponechá U Litavky na hostování.

Nejlepší hráčem měsíce byl Matoušek, trenérem Trpišovský

Příbramskému Janu Matouškovi stačily první dva ligové starty k tomu, aby se stal nejlepším hráčem FORTUNA:LIGY za měsíc červenec v anketě Ligové fotbalové asociace. Mezi trenéry ovládl hlasování expertů kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele