UEFA zmírnila Mourinhovi a Realu trest

UEFA zmírnila trenérovi Realu Madrid Josému Mourinhovi a španělskému klubu tresty za úmyslná vyloučení v Lize mistrů. Portugalský kouč zaplatí 30.000 eur místo původně udělené pokuty 40.000 eur za to, že navedl Sergia Ramose a Xabiho Alonsa, aby se nechali v závěru utkání s Ajaxem Amsterdam za rozhodnutého stavu 4:0 po druhé žluté kartě za zdržování úmyslně vyloučit.

Real, Mourinho, Alonso a Ramos dostali tresty za úmyslné karty

Trenér Realu Madrid José Mourinho dostal jednozápasový trest a pokutu 40 tisíc eur za úmyslné vyloučení Sergia Ramose a Xabiho Alonsa v Lize mistrů. Oba hráči dostali od disciplinární komise UEFA pokutu 20 tisíc eur, španělský klub musí zaplatit 120 tisíc eur.

Clásico může rozhodnout ligu, míní Casillas

První Clásico letošní sezóny se nezadržitelně blíží, Barcelona v pondělí večer hostí Real Madrid. Brankář Bílého baletu Iker Casillas přikládá letošnímu duelu mimořádnou důležitost. Vzhledem k vyrovnanosti obou týmů může podle něho Clásico rozhodnout o držiteli mistrovského titulu.

Casillas žádá fanoušky o trpělivost

V Realu Madrid se v létě opět udála spousta změn a Bílý balet se pod novým trenérem Josém Mourinhem teprve rozjíždí. Kapitán Iker Casillas žádá fanoušky, aby týmu dopřáli dostatek času na sehrání. Odměnou by jim měly být úspěchy, kterých se Realu v poslední době nedostávalo.

Casillas pokazil Beckenbauerovi rozlučku

Bayern Mnichov pojal páteční přátelské utkání proti Realu Madrid jako dodatečnou rozlučku se svým legendárním fotbalistou, trenérem a prezidentem Franzem Beckenbauerem. Domácímu bavorskému týmu pokazil oslavu španělský brankář Iker Casillas, který chytil hned tři pokutové kopy.

Casillas slavil polibkem

Finále mistrovství světa nemohlo mít sladší konec. Brankář Iker Casillas nejprve pomohl Španělsku k zisku titulu. Při rozhovoru v přímém přenosu ho pak oslavil polibkem s přítelkyní Sarou Carbonerovou, která v Jihoafrické republice pracovala jako televizní reportérka.

Zlatý míč pro nejlepšího hráče mistrovství získal Forlán

Nejlepším hráčem mistrovství světa byl vyhlášen uruguayský útočník Diego Forlán. Zlatý míč získal poté, co pro něj hlasovalo 23,4 procenta akreditovaných novinářů. Druhý skončil Nizozemec Wesley Sneijder, který dostal 21,8 procenta hlasů, třetí byl Španěl David Villa.

Casillas: Čeká nás nejdůležitější zápas španělské historie

Brankář Iker Casillas považuje středeční semifinále světového šampionátu proti Německu za nejdůležitější zápas v historii španělského fotbalu. Staví ho výš než předloňské finále Eura, v němž jeho tým porazil stejného soupeře 1:0 a získal titul mistrů Evropy.

Casillas si je vědom zájmu klubů z Manchesteru

Již více než deset let působí Iker Casillas v prvním týmu Realu Madrid a po takové době se často nabízí otázka, zda není potřeba změnit prostředí. O španělského reprezentačního brankáře navíc mají zájem manchesterské kluby, sám hráč ale v tuto chvíli nevidí přestup příliš reálně...

Španělé věří, že se teď konečně zbaví nálepky favoritů MS

Španělé se porážkou 0:1 se Švýcarskem nechtěně postarali na samý závěr úvodních zápasů základních skupin MS o dosud největší překvapení turnaje, přesto na svém zaváhání našli i pozitivum. Tvrdí, že nečekaná prohra z nich sejme nálepku hlavního favorita na zlato, kterou považují za nesmyslnou.

Brankářské jedničky favoritů

Pro každý tým, který chce na turnaji světových rozměrů uspět, je spolehlivý výkon hráče hájícího vlastní svatyni velmi důležitý. Každý brankář vyniká v jiné činnosti, ale jedno mají všichni společné - musí dát své obraně jistotu, že i přes nevydařenou ofsajdovou past, nepohlídaného hráče či podskočený balon, má před sebou forvard ještě jednu překážku...

Španělé kritizováni za vysoké prémie

Španělští fotbalisté se doma před mistrovstvím světa dostali pod palbu kritiky kvůli výšce svých prémií za případný zisk titulu. Pokud úřadující evropští šampioni turnaj v Jihoafrické republice vyhrají, dostane každý z nich údajně 600.000 eur (15,6 milionu korun). Podle místních médií mají Španělé slíbeny největší odměny ze všech favoritů.

Podle Casillase tkví slabina Angličanů mezi brankáři

Anglie bude na mistrovství světa patřit mezi největší kandidáty na celkový triumf, což nezpochybňuje ani španělský brankář Iker Casillas. Ten ale v týmu Albionu vidí jednu velkou slabinu. Tou je podle něj situace brankářů.

Španělský brankář Valdés bránil reprezentačního kolegu Casillase

Španělská reprezentace ještě nemá definitivně jasno, kdo bude její brankářskou jedničkou pro nadcházející MS. Trenér Vicente del Bosque dlouhodobě sází na Ikera Casillase z Realu Madrid, ten však v minulém přípravném duelu se Saúdskou Arábií hrubě chyboval. Reprezentační kolega mezi tyčemi Victor Valdés z konkurenční Barcelony se ho zastal.

Na míč pro MS si stěžuje i španělský brankář Casillas

Španělský brankář Iker Casillas se připojil ke kritikům míče pro fotbalové mistrovství světa. Podle gólmana Realu Madrid je prý strašný.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele