Casillas chce kariéru ukončit v Realu Madrid, a to v 39 letech

O brankářích je známo, že ve vrcholové formě dokáží vydržet déle než hráči z pole a rádi si tak protahují své působení ve vrcholovém fotbale. Jedním z takových případů chce být Iker Casillas, který včera oslavil třinácté výročí od svého ligového debutu mezi tyčemi Realu Madrid...

Tohle vítězství jsme dlužili našim fanouškům, uvedl Casillas

Real Madrid nechal alespoň částečně zapomenout na nejhorší start do Primery División za posledních 39 let, když ze dvou ligových duelů získali jediný bod. Ve včerejším odvetném utkání o španělský Superpohár porazil 2:1 rivala z Barcelony a slaví první trofej v sezóně.

Pepe z Realu Madrid strávil po úderu do hlavy noc v nemocnici

Portugalský reprezentační obránce Pepe musel strávit noc v nemocnici. Lékaři si ho tam nechali na pozorování, poté co stoper Realu Madrid inkasoval v duelu španělské ligy s Valencií úder do hlavy.

Podle bývalého brankáře Reiny si Casillas zaslouží Zlatý míč

Bývalý španělský brankář Miguel Reina je přesvědčen, že Zlatý míč si za letošní rok zaslouží Iker Casillas. Jednatřicetiletý gólman a kapitán pomohl národnímu týmu k obhajobě titulu mistrů Evropy a během turnaje inkasoval jediný gól. S Realem Madrid také vyhrál domácí ligovou soutěž.

Casillas: Fotbal je pro Španělsko oázou v době ekonomické krize

Brankář Iker Casillas je rád za to, že španělská reprezentace svými výkony na mistrovství Evropy a postupem do nedělního finále dělá radost krajanům. Ti podle Casillase díky fotbalu mohou alespoň na chvíli pustit z hlavy tíživé starosti spojené s tamní ekonomickou krizí.

Casillas může jako první zaznamenat 100. výhru v reprezentaci

Brankář španělské reprezentace Iker Casillas se ve středu může stát prvním fotbalistou v historii, který si připíše jubilejní 100. výhru v reprezentačním dresu. Oslavit ji může v semifinále evropského šampionátu s Portugalskem, ve kterém bude velmi sledovanou postavou.

Casillas je novým rekordmanem, vyhrál 95. zápas v reprezentaci

Španělský brankář Iker Casillas je novým světovým rekordmanem v počtu vítězství v reprezentaci. Ve středečním přípravném duelu v St. Gallenu proti Koreji (4:1) si gólman Realu Madrid připsal už 95. výhru v dresu "La Roja".

Podle Casillase je Puyolova absence na Euru velká rána

Kapitán Španělska Iker Casillas připustil, že absence obránce Carlese Puyola na červnovém mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině je pro tým úřadujících šampionů velkou ránou. Čtyřiatřicetiletý stoper Barcelony musí na operaci s kolenem a čeká ho zhruba šestitýdenní léčba.

Casillas chce být jako Mourinho, pokud se stane trenérem

Pokud se brankář Realu Madrid Iker Casillas v budoucnu stane trenérem, bude jeho vzorem současný kouč tohoto klubu José Mourinho. Casillas k portugalskému stratégovi vzhlíží a za necelé dva roky spolupráce si k němu vytvořil velkou osobní vazbu, byť se nedávno spekulovalo o zhoršení jejich vzájemného vztahu.

Čech je podle IFFHS šestým nejlepším brankářem čtvrtstoletí

Český reprezentant Petr Čech z Chelsea je podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) šestým nejlepším brankářem posledního čtvrtstoletí. Pořadí za období 1987 až 2011 ovládl Ital Gianluigi Buffon z Juventusu.

Del Bosque dá příležitost náhradnímu brankáři

Španělský trenér Vicente del Bosque pravděpodobně v posledním utkání evropské kvalifikace proti Skotsku nepostaví do branky kapitána Ikera Casillase. Brankář Realu Madrid tak přijde o možnost vyrovnat v úterý rekord jednoho ze svých předchůdců Andoniho Zubizarrety v počtu odehraných zápasů za národní tým. Španělé přesto věří, že skupinu uzavřou bez ztráty bodu, čímž by zvýšili naděje českých fotbalistů na postup do baráže o ME.

Casillas na rekord nemyslí a na Letné chce slavit vítězství

Brankář Iker Casillas může v úterním zápase evropské kvalifikace se Skotskem vyrovnat rekord jiného gólmana Andoniho Zubizarrety v počtu zápasů za španělský národní tým. Aby napodobil zápis reprezentační jedničky z přelomu 80. a 90. let a nastoupil do 126. utkání, musí hrát i páteční duel proti českým fotbalistům na Letné.

Casillas možná v Realu Madrid přijde o kapitánskou pásku

Brankář Iker Casillas by mohl v Realu Madrid přijít o kapitánskou pásku. Podle španělského deníku Marca o tomto kroku uvažuje trenér "Bílého baletu" José Mourinho v rámci změn před začátkem nové sezony.

Real Madrid si po vyřazení stěžoval na neuznaný gól

Fotbalisté Realu Madrid si po vyřazení v semifinále Ligy mistrů od Barcelony stejně jako po prvním duelu na stadionu Santiaga Bernabeua stěžovali na rozhodčího. Nelíbilo se jim, že belgický sudí Frank De Bleeckere neuznal na začátku druhé půle za bezbrankového stavu gól Gonzala Higuaína...

Casillas: UEFA by měla řešit kvalitu hřišť a ne barvu stulpen

Španělské fotbalisty těšila úterní kvalifikační výhra 3:1 nad Litvou o to více, že se hrálo na neregulérním hřišti. Kapitán Iker Casillas dokonce vyzval vedení UEFA, aby se začalo více zabývat problémy s hřišti, než aby řešilo, jakou barvu stulpen týmy nosí. Hrací plocha na stadionu Dariuse a Girenase v Kaunasu prý připomínala spíše písečnou pláž.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele