Emmanuel Adebayor Články

Mancini na Adebayorův návrat do Anglie spěchat nebude

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini na návrat Emmanuela Adebayora do anglického klubu spěchat nebude. 25letý útočník se po hrůzném pátečním zážitku ze střelby na týmový autobus vrátil z Angoly do Toga, kde tamní premiér oficiálně vyhlásil tři dny smutku.

Hughes brání Adebayora před dalším trestem

Anglická fotbalová federace potrestala Emmanuela Adebayora zákazem činnosti na tři zápasy za úmyslné šlápnutí na hlavu jeho bývalého spoluhráče Robina van Persieho, Adebayorovi ale hrozí další sankce za nevhodnou oslavu své branky. S tím však trenér Manchesteru City Mark Hughes nesouhlasí.

FA potrestala Adebayora za nesportovní incidenty

Anglická fotbalová asociace (FA) uznala, že šlápnutí Emmanuela Adebayora do tváře Robina van Persieho v zápase Manchesteru City s Arsenalem bylo úmyslné. Ze souboje vyšel nizozemský střelec s tržnou ranou na hlavě.

Van Persie obvinil Adebayora, že mu úmyslně šlápl na hlavu

Nizozemský útočník Arsenalu Robin van Persie obvinil po sobotním utkání proti Manchesteru City Emmanuela Adebayora z úmyslného tvrdého zákroku. Tožský fotbalista v 72. minutě při souboji o míč šlápl svému nedávnému spoluhráči z londýnského klubu na hlavu. Podle Nizozemce jednal Adebayor s cílem zranit.

Za Adebayorovým odchodem stojí fanoušci, tvrdí Wenger

Nedostatek podpory a hněv fanoušků Arsenalu. To jsou podle manažera Gunners Arseneho Wengera důvody odchodu Emmanuela Adebayora ke konkurenčnímu Manchesteru City.

Adebayor přestoupil do Manchesteru City

Manchester City získal do svých řad dalšího útočníka se zvučným jménem, když z Arsenalu koupil za nezveřejněnou sumu Emmanuela Adebayora. 25letý tožský útočník se dnes úspěšně podrobil zdravotní prohlídce a v novém působišti podepsal pětiletý kontrakt...

Manchester City prý jedná o přestupu Adebayora

Manchester City lanaří do svých řad dalšího věhlasného útočníka. Po Argentinci Tévezovi, který se prý už s vedením domluvil a brzy by měl podepsat smlouvu, by prý Citizens rádi přivedli také Emmanuela Adebayora.

Wenger Adebayora v Arsenalu držet nebude

Manažer Arsenalu Arsene Wenger prohlásil, že nebude chtít za každou cenu v klubu udržet útočníka Emmanuela Adebayora. Wenger si přesto myslí, že tožský kanonýr bude i v příští sezóně oblékat dres kanonýrů.

Adebayor chce víc!

Nikdo nebyl překvapen, když hráč, který v minulé sezoně vstřelil v dresu Arsenalu 30 branek ve 48 zápasech, byl jmenován nejlepším fotbalistou Afriky roku 2008. Emmanuel Adebayor ničil obrany anglické, evropské i africké díky své rychlosti, umění s míčem na kopačkách a při hlavičkových soubojích.

Nejlepším hráčem Afriky za rok 2008 je Adebayor

Nejlepším africkým fotbalistou za loňský rok byl vyhlášen útočník Arsenalu Emmanuel Adebayor. V tradiční anketě zvítězil jako první reprezentant Toga v historii, když dostal přednost před Egypťanem Muhamadem Abútrikou z Al Ahlí a ghanským záložníkem Chelsea Michaelem Essienem.

Adebayora prý naučil chodit boží zázrak

Útočníka Arsenalu Emmanuela Adebayora prý přivedl k fotbalu boží zázrak. Reprezentant Toga kvůli neznámé nemoci do čtyř let nechodil a na nohy se postavil až tehdy, když se při bohoslužbě zakutálel otevřenými dveřmi do kostela fotbalový míč a on se pro něj rozběhl.

Nejneoblíbenějším fotbalistou v Anglii je Ronaldo

Střelec Manchesteru United Cristiano Ronaldo už získal Zlatý míč a stal se nejlepším fotbalistou světa, nyní se mu však dostalo méně lichotivého ocenění. V Anglii se totiž stal také nejvíce nenáviděným fotbalistou.

Nominace na nejlepšího fotbalistu Afriky pro rok 2008

Egypt triumfoval na loňském africkém šampionátu a jeho nadvládu nad "černým kontinentem" nyní mohou potvrdit Mohamed Aboutrika a Amr Zaki, kteří jsou v pětičlenné nominaci na nejlepšího fotbalistu Afriky pro rok 2008. Jejich soupeři budou hráči z anglické Premier League - Michael Essien, Didier Drogba a Emmanuel Adebayor...

Arbeloa se brání: Nejsem simulant

Obránce Liverpoolu Alvaro Arbeloa se ohradil proti nařčení ze simulování. Po zákroku na něj byl v neděli v utkání s Arsenalem po druhé žluté kartě vyloučen útočník Gunners Emmanuel Adebayor.

Rozhodčí chyboval, myslí si Wenger

Manažer Arsenalu Arséne Wenger si myslí, že rozhodčí Howard Webb udělal velkou chybu, když vyloučil v zápase Premier League s Liverpoolem domácího útočníka Emmanuela Adebayora. Podle Wengera stál sporný verdikt sudího Arsenal dva body. Zápas skončil remízou 1:1.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele