Adebayor přestoupil do Manchesteru City

18.07.2009, 20:43
Aktuality
Manchester City získal do svých řad dalšího útočníka se zvučným jménem, když z Arsenalu koupil za nezveřejněnou sumu Emmanuela Adebayora. 25letý tožský útočník se dnes úspěšně podrobil zdravotní prohlídce a v novém působišti podepsal pětiletý kontrakt...

Adebayor se stal po Garethu Barrym, Roque Santa Cruzovi a Carlosi Tévezovi čtvrtou posilou, kterou do bohatého celku v tomto letním přestupním okénku přivedl manažer bohatého celku Mark Hughes.

"Nemohu se dočkat, až budu hrát pro fanoušky City a ukážu jim, co umím. Narodil jsem se, abych hrál fotbal, a to je to, co chci dělat. Přišel jsem, abych zde pro tento klub a jeho příznivce psal historii," prohlásil Adebayor, jenž byl spokojován také s přestupy do AC Milán nebo Chelsea.

Reprezentant Toga strávil u Kanonýrů po přestupu z francouzského Monaka tři sezóny a nastřílel 62 branek ve 142 utkáních. Dnes již jeho bývalý manažer Wenger zřejmě bude chtít pořídit náhradu, nijak na to ale nechvátá. "Nejsme ve spěchu, protože máme velký kádr. Uvidíme v přípravě, zda budeme potřebovat posílit," řekl Arséne Wenger.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (531)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele