základní skupiny - skupina D, 2. kolo
18.06.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Anglie - Skotsko (© AFP)

Angličané se rozešli se Skoty bez branek

Ostrovní souboj mezi Anglií a Skotskem skončil ve Wembley bez branek. Skotové se udrželi v reálném boji o postup. Budou ale potřebovat výhru nad Chorvatskem. Angličané si to rozdají o vítězství ve skupině s Českem.

Jeden z nejtradičnějších duelů evropského fotbalu se odehrál v prostorách majestátního Wembley a hostil Skoty s Angličany. Hráči hrdého Albionu vletěli na soupeře v plné polní, takže od začátku hráli Kane, Sterling, Foden, Mount nebo Stones, zatímco skotský dres ctili na hřišti McTominay, Tierney nebo Robertson s Dykesem.

Od prvních minut bylo jasně vidět, že tihle dva ostrovní sousedi si nic nedarují a že v duchu anglické Premier League uvidíme tvrdé střety i hodně fyzický fotbal. Do první šance se trochu překvapivě dostalo Skotsko. Ve 4. minutě Skotové sehráli rychlý signál, míč putoval od O’Donnella do vápna na Adamse a ten pálil v obrovské šanci jen do stopera Stonese!

O pár minut později už se k utkání a bezbrankovému stavu důrazně vyjádřili i Angličané. Skotská obrana totiž zapomněla na zcela volného Johna Stonese a anglický obránce hlavičkoval po rohovém kopu do tyče! Následně se do vápna po chybě McTominaye proháčkoval Sterling, jenže jeho vybídku na přední tyči poslal Mount těsně vedle!

Po Kaneově zakončení hlavou vedle se málem prosadili Skotové. Po půlhodině hry trefil Stephen O’Donnell centrovaný míč naprosto parádně a jen brilantní reflexy brankáře Jordana Pickforda zachránily Anglii od inkasované branky!

Jednu vstřelenou si naopak mohl připsat Mason Mount, který se z nějakých dvaceti metrů opřel do míče zpoza vápna. Jenže mladý záložník narazil jen na skvělého brankáře Marshalla. Druhá půle rozhodně nenabízela tolik akce, kolik bychom od střetu těchto dvou týmů čekali. A především Harry Kane byl opět absolutně neviditelný.

Po hodině hry Hanley sklepl míč od Robertsona hlavou k Lyndonovi Dykesovi, jenže jeho volej dokázal na poslední chvíli vyrazit z brankové čáry Reece James. V zajímavé střelecké pozici se pár minut před koncem objevil Skot Che Adams, jenže balon se mu na zadní tyči svezl od kopačky, takže míč napálil příliš vysoko. Přesto je pro ně remíza velmi dobrým výsledkem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (485)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele