základní část, 28. kolo
02.04.2024 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Johan Bakayoko (© AFP)

PSV odčinilo selhání v Nijmegenu a zachraňující se Excelsior porazilo 2:0

Eindhovenský gigant o víkendu utrpěl vůbec svou první ligovou porážku této sezóny proti ambicióznímu Nijmegenu (1:3) a teď se chtěl v Rotterdamu s místním Excelsiorem vrátit na vítěznou vlnu, což se mu i přes hodně nepřesvědčivý první poločas přeci jen povedlo. PSV po výhře 2:0 zůstává na čele tabulky a s pětasedmdesáti body si vytvořilo minimálně do čtvrtečního večera desetibodový náskok před obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem.

SBV naopak prohloubilo své trápení, v Eredivisi nevyhrálo už podesáté za sebou a z toho dokonce poosmé prohrálo. V tuto chvíli mu tedy stále náleží šestnáctá barážová příčka s jednobodovým mankem na patnáctý Waalwijk. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena drželi v prvním poločase se suverénem letošní sezóny krok a dlouho se zdálo, že by se mohli postarat o obrovskou senzaci.

Hosté se delší dobu potýkali s obrovskou nervozitou a nadějně rozehrané akce nedotahovali do finální fáze - za úvodních pětačtyřicet minut stojí za zmínku jen nadějná možnost kapitána Luuka de Jonga, jenž zhruba pět minut před přestávkou po vynikající přihrávce Desta pálil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. Po změně stran však svou hru přeci jen změnili a s přibývajícím časem svého protivníka doslova zatlačili před jeho vlastní pokutové území.

Klíčového vedoucího gólu se dočkali v 58. minutě, neboť se po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek zjevil před hranicí šestnáctky Mauro Júnior a nechytatelně vypálil přímo pod levou šibenici kolem plachtícího gólmana Van Gassela. Svěřenci trenéra Petera Bosze pojistili svůj náskok za další čtyři minuty, kdy o jejich úspěchu rozhodl belgický forvard Johan Bakayoko střelou z hranice brankového území do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele