základní část, 17. kolo
12.01.2024 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Erwin van de Looi (© AFP)

Heracles v úvodu nového roku zaskočilo Waalwijk a domů si veze důležité tři body

Waalwijk ve svém prvním utkání roku 2024 nepotvrdil úlohu mírného favorita proti nováčkovi z Almela a po porážce 1:2 na vlastním stadionu si opět zkomplikoval svou situaci v boji o záchranu. Krátce po změně stran sice srovnal stav díky proměněné penaltě Michiela Kramera, ale na rozhodující trefu Maria Engelse po necelé hodině hry už odpověď nenašel. RKC tak v tabulce zůstává na šestnácté barážové příčce se čtrnácti body.

Heracles naopak po nepovedeném konci uplynulého roku slaví velmi důležitý úspěch a s osmnácti body poskočilo na dvanáctou pozici Eredivisie. Domácí celek sice měl v páteční předehrávce 17. kola navrch po herní stránce a vyprodukoval i mnohem více střeleckých pokusů, jenže zaostával v produktivitě. V úvodní půlhodině se zrodily dvě solidní možnosti, avšak ránu pozdějšího hrdiny Engelse pohotově zneškodnil brankář Vaessen a na opačné straně se vytáhl brankář Brouwer proti pokusu Lokesy.

První klíčový okamžik se zrodil ve 33. minutě, kdy po hlavičce Sonnenberge zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce bránící Aaron Meijers a rozhodčí Dieperink ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl tradiční švédský exekutor Emil Hansson, jenž zakroutil balón do levého spodního růžku. Necelých pět minut před přestávkou mohl srovnat Niemeijer, ovšem Brouwer neměl s jeho střelou větší potíže.

RKC po změně stran přidalo a zaslouženého vyrovnání se dočkalo v 53. minutě. Pas Lelievelda totiž tečoval rukou Hansson a Dieperink po přezkoumání videozáznamu nařídil druhý pokutový kop zápasu. K němu se postavil zkušený Kramer a ten poslal bezmocného Vaessena na opačnou stranu. Nicméně o šest minut později přisoudil Heraclesu tři body třicetiletý německý záložník Engels úspěšnou hlavičkou ze sedmi metrů po krásném obloučku aktivního Hanssona.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele