základní část, 11. kolo
04.11.2023 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Mark Spenkelink (© AFP)

Feyenoord se ve Waalwijku trápil, nakonec ale zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1

Feyenoord již v úterý sehraje velmi důležitý souboj o postup do osmifinále Ligy mistrů na půdě italského Lazia a nyní v sobotní generálce nepředvedl úplně ideální výkon s podceňovaným Waalwijkem, nakonec ale otočil vývoj ve svůj prospěch a může se radovat z důležité výhry 2:1. Obhájce mistrovského titulu tak alespoň částečně napravil předchozí prohru v Enschede s Twente (1:2) a se šestadvaceti body se vyhoupl na druhé místo tabulky.

Rotterdamský celek totiž využil zaváhání Twente i Alkmaaru, na druhou stranu za vedoucím PSV stále zaostává o celkem znatelných sedm bodů. RKC se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, avšak po sedmé porážce z deseti případů kleslo na patnáctou pozici s devíti body. V úvodní čtvrthodině měl navrch favorit a dvě obrovské šance si vytvořil mexický ostrostřelec Santiago Giménez, jenže ten napoprvé nevyzrál na připraveného brankáře Spenkelinka a poté mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče.

Jasný outsider senzačně prorazil ve 25. minutě. Do vedení ho dokázal dostat Denilho Cleonise, který předvedl fantastický samostatný únik z vlastní poloviny a po efektivní "zasekávačce" bránícímu Hanckovi uklidil svůj nezištný pokus přímo do bližšího spodního růžku. Feyenoord se ale dokázal oklepat velmi brzy, ani ne o deset minut později totiž srovnal krok zásluhou Quintena Timbera.

Teprve dvaadvacetiletý záložník se po elegantní otočce opřel do míče ze čtrnácti metrů a s pomocí vzdálenější konstrukce ho ukázkově usměrnil do sítě. Domácí si výrazně zkomplikovali svou situaci v nastaveném čase úvodního dějství, jelikož Shawn Adewoye ve vyložené brankové možnosti stáhl k zemi Giméneze a rozhodčí Van Boekel okamžitě nařídil pokutový kop, po přezkoumání videa navíc ukázal Adewoyemu přímou červenou kartu.

Ovšem právě Giménez penaltou pohrdl, protože troufalým dloubákem poslal balón o několik centimetrů nad břevno. Hosté po změně stran dominovali a ze svého tlaku nakonec vytěžili vítěznou trefu v 64. minutě, když obránce Bart Nieuwkoop po netradičně zahraném rohovém kopu a zákroku Spenkelinka uspěl se svou pohotovou dorážkou z hranice brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele