základní část, 31. kolo
28.04.2024 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Yassin Oukili (© AFP)

Waalwijk se z barážové pozice nedostal, Utrecht dvakrát smazal jednobrankové manko

Dvakrát se radoval Waalwijk z vedení v klání s Utrechtem, přesto nakonec bral pouze remízu. Odmítl tak možnost posunout se v tabulce před Excelsior a dostat rotterdamský tým pod sebe na šestnáctou příčku, znamenající baráž. Utrecht zachránil aspoň bod šest minut před koncem základní hrací doby druhého poločasu a upevnil si pozici ručící play-off o pohárovou Evropu.

Ačkoli padly v tomto utkání čtyři branky, obecně příliš gólových šancí nenabídlo. Hlavně tedy první půle. Lammersův slabý pokus ze 6. minuty pouze doputoval do rukavic připraveného gólmana domácích Vaessena, ani Lammersův spoluhráč Bozdogan neuspěl v 15. minutě, to když to zkoušel na Vaessena z přímého kopu. Přece první třetina tohoto duelu nabídla jednu zásadní událost, a to úvodní přesný zásah, o který se postaral Waalwijk.

Byla to na první pohled velmi nenápadná akce ve 26. minutě, kterou hosté tak trochu podcenili. Dožadovali se toho, aby byla hra přerušena pro ofsajd, jenže ten sudí nezaznamenali. O něco aktivněji a důsledněji působil pár vteřin předtím snad pouze stoper Viergever, který se snažil odebrat míč Oukilimu, ale neúspěšně. Od noh marockého reprezentanta se odrazil míč k Minovi, který přízemní střelu nasměroval po zemi přesně na bližší tyčku do spodního rohu brány.

Hostům se dlouho nedařilo vzchopit, RKC chovalo těsný náskok poměrně dlouho. V 56. minutě ještě nepřekonal Vaessena skluzující Lammers, to když z blízkosti po přihrávce zprava od Bozdogana trefil pouze svého soupeře. V 61. minutě se každopádně Utrecht již své odměny přece dočkal. El Karouani na levé straně prostrčil balón k Boussaidovi, jeho následná pobídka prošla skrz šestnáctku až k Bozdoganovi, a ten pohotově skóroval.

Nerozhodný stav nicméně vydržel pouze do 66. minuty. Waalwijk se dostal znovu na koně, Min přitom ke své trefě přidal jednu asistenci. Vyslal po brejku do vyložené příležitosti Margareta a ten zacílil pod nohy gólmana Barkase. V 84. minutě ale bylo ve finále rozhodnuto o dělbě bodů. Boussaid vyprodukoval dlouhý centr dopředu, Toornstra hrudí sklepl merunu pro Lammerse, ten se prosmýkl kolem bránících hráčů Gaariho s Van den Buijsem a překonal Vaessena.

Autor: Patrik Sandev / espn.nl, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele