základní část, 6. kolo
24.09.2023 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente vyhořelo ve Waalwijku a v Eredivisii senzačně zaznamenalo první ztrátu

Celek z Enschede v dosavadním průběhu nizozemské nejvyšší soutěže předváděl skvělé výkony a ve čtyřech duelech neztratil ani bod, jenže stejně jako v loňském ročníku tu a tam selhal, tak nyní nedokázal potvrdit výbornou formu na půdě podceňovaného Waalwijku. Po vyrovnaném průběhu směřoval nedělní duel k remíze, avšak těsně před koncem se prosadil Filip Stevanović a zařídil tak pro RKC nesmírně cenné tři body.

Svěřenci trenéra Henka Frasera v dosavadních pěti odehraných duelech jen jednou vyhráli a hned čtyřikrát prohráli, nicméně díky nečekanému skalpu jednoho z favoritů se momentálně vyhoupli na třináctou pozici se šesti body. Hosté naopak budou těžko kousat překvapivé zaváhání, s dvanácti body jim náleží třetí příčka. Twente přitom rozhodně nehrálo špatně a v prvním poločase si vytvořilo hned dvě obrovské šance ke skórování.

Po necelé půlhodině hry se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů Michel Vlap a bombou orazítkoval břevno, od kterého se balón odrazil přímo na brankovou čáru, a pak si poradila dochvilná defenziva Waalwijku. Zhruba pět minut před přestávkou se chvěla branková konstrukce podruhé, jelikož Sem Steijn se po zpětné hlavičce před branku zjevil na hranici brankového území a svým prudkým volejem trefil levou tyč.

Domácí se v následujícím průběhu stále častěji dostávali na útočnou polovinu a několikrát ohrozili gólmana Unnerstalla, v 89. minutě nakonec využili tohoto, že Twente začalo hrát na velké riziko a již se tolik nesoustředilo na obranné povinnosti. Hrdinou outsidera se stal talentovaný srbský útočník Stevanović, k němuž propadl načechraný centr z pravého křídla, a závěrečná bomba z mírného úhlu ukázkově zapadla do vzdálenější šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele