základní část, 2. kolo
20.08.2023 16:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar pokračuje ve vítězném tažení i na půdě houževnatého Waalwijku

Alkmaar zvládl i svůj čtvrtý zápas tohoto soutěžního ročníku a díky otočce ve druhém poločase zvítězil ve Waalwijku 3:1. Na půdě místního RKC nezačal příliš dobře a ještě krátce po poločasové přestávce prohrával, pak ovšem dokázal skórovat hned třikrát a po úvodní vysoké výhře nad Go Ahead Eagles (5:1) se udržel na čele Eredivisie s úctyhodným skóre 8:2. Naopak domácí se po druhé porážce 1:3 nacházejí na patnáctém místě tabulky.

Svěřenci trenéra Henka Frasera přitom zvládli první poločas na jedničku. Soupeře totiž dokázali přestřílet a svůj nečekaný tlak přetavili ve vedoucí gól zhruba pět minut před přestávkou. V předchozím průběhu nejprve pálil těsně na břevno Odgaard a po dvaceti odehraných minutách si gólman Vaessen poradil s nepříjemným pokusem pozdějšího hrdiny Vangelise Pavlidise, mezitím se na druhé straně vytáhl brankář Ryan proti střele Cleoniseho.

Domácí překvapivě vedli ve 41. minutě. Dělovku jednoho z hráčů RKC totiž evidentně zastavil rukou bránící Dani de Wit a k nařízenému pokutovému kopu se postavil tradiční exekutor Michiel Kramer, jenž s velkým přehledem zavěsil k levé tyči do protipohybu Ryana. AZ však po změně stran zvýšilo obrátky a důležitého vyrovnání se dočkalo devět minut po výměně stran.

Prosadit se dokázal tradiční řecký ostrostřelec Pavlidis, jenž po chybné rozehrávce protivníka a finální nahrávce Pokua napřáhl z patnácti metrů a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté otočili vývoj za dalších pět minut, neboť "penaltový" hříšník Dani de Wit po krásné individuální akci Pavlidise stál ve správnou chvíli na správném místě a v pádu dopravil balón doprostřed poloprázdné branky.

Výběr vedený koučem Pascalem Jansenem definitivně odrazil nápor soupeře zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Podruhé v tomto střetnutí skóroval nezastavitelný Pavlidis, jelikož se po skvostné samostatné akci aktivního Pokua ocitl před hranicí brankového území a svou umístěnou dělovku poslal k pravé konstrukci mimo dosah bezmocného Vaessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele