základní část, 28. kolo
04.04.2024 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mandemakers Stadion (© AFP)

Ve Waalwijku gól nepadl a RKC se tak rozešlo smírně s Almere

Waalwijk se v posledních týdnech dostal do velmi dobré formy a díky jedné výhře a dvěma remízám opustil sestupové pásmo, nyní chtěl ještě zvýšit své naděje na záchranu ve vloženém 28. kole Eredivisie proti nováčkovi z Almere. Tentokráte však skórovat nedokázal a po nepříliš zajímavém průběhu se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce mu tedy stále patří patnáctá příčka se čtyřiadvaceti body.

Svěřenci trenéra Henka Frasera aktuálně drží dvoubodový odstup před šestnáctou barážovou pozicí Excelsioru, Almere dohromady posbíralo o osm bodů více a je dokonce dvanácté - před rotterdamským vyzyvatelem je o deset bodů a šest kol před koncem se zdá, že udrží prvoligovou licenci i pro nadcházející ročník. Domácí zahájili tento čtvrteční duel aktivněji a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě nadějně možnosti ke skórování.

Nejprve zahrozil Lokesa, jeho dělovku směřující do levého spodního růžku však brilantně zneškodnil brankář Şahin-Radlinger. Ihned na to si hostující strážce poradil i s nepříjemným pokusem Oukiliho a na poslední chvíli ho dokázal odvrátit na svou levou tyč. Krátce po odehrané půlhodině hodlal otevřít gólový účet tohoto střetnutí Min, ale jeho rána z osmnácti metrů prolétla o decimetry vedle levé tyče.

RKC pokračovalo v tlaku i po změně stran, nicméně Lokesa pálil o kousek nad horní tyčku a vzápětí neměl přesnou mušku ani Min. Almere se s přibývajícím časem dostávalo do tempa a o svém překvapivém úspěchu mohlo rozhodnout v 78. minutě, jenomže tečovaná střela střídajícího Španěla Álvara Peñy skončila na pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele