základní část, 7. kolo
06.12.2023 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Aaron Meijers v souboji s Kristianem Hlynssonem (© AFP)

Dohrávaný duel změnu nepřinesl, Ajax na půdě Waalwijku udržel zářijové vedení

Byla to nepříjemná událost, jež se dotkla nejen Eredivisie. Před několika týdny se totiž klání ve Waalwijku nedohrálo, protože se Brian Brobbey srazil s brankářem Etiennem Vaessenem. A ten nakonec musel být odvezen do nemocnice. Řídící orgány soutěže následně nařídily, aby se zbývající minuty dohrály v prosinci. Skóre se přitom během krátké doby již nepohnulo.

Připomenout si určitě musíme, co se stalo ještě na konci září, kdy se amsterdamský celek po zhruba osmdesáti čtyřech minutách ujal jednogólového vedení. Po úvodní vlažné půlhodině hry se dopracovali k prvnímu přesnému zásahu hosté, v té chvíli pod patronátem šéfa lavičky Mauriceho Steijna, který byl následně v říjnu odvolaný. Carlos Forbs si z pravé strany seběhl blíže do středu, následně míč prostrčil do vápna na hostujícího forvarda Brobbeyho, a ten z blízkosti, a to i z těžkého úhlu, propálil domácího gólmana Vaessena.

O sedm minut později každopádně RKC srovnalo účty. Meijers v šestnáctce dokázal balón předložit do brankového území, tam si seběhl Kramer, a ten v pohodě a bez zásadních potíží skóroval. Do konce poločasu se průběžný stav ještě přece měnil potřetí, Ajax tentokráte dostal možnost zahrávat pokutový kop. Meijers prohrál, i díky své nešikovnosti, osobní souboj s Carlosem Forbsem, levý bek Waalwijku pak hasil požár na poslední chvíli a stáhl svého protivníka ve vlastním vápně k zemi. Penaltu pak s přehledem proměnil Bergwijn.

Vstup do druhého dějství každopádně de Godenzonen nevyšel podle představ. A svěřenci trenéra Henka Frasera dostali utkání znovu do nerozhodné podoby. Meijers odčinil svůj nedovolený zákrok, kterým způsobil trable svého týmu ke konci úvodní půle, a připsal si druhou asistenci, to když centrem ze standardky našel Oukiliho. Ten byl u meruny přece o trochu dříve než vyběhnuvší brankář Gorter a zasunul ji za brankovou čáru.

O rozhodující gól se postaral v 57. minutě Berghuis, který z otočky zacílil levačkou přesně do spodního rohu brány poté, co mu míč přiťukl Rensch. Na další zvrat se již domácí nezmohli, a to ani při prosincové středě, kdy se kvůli Vaessenovu zranění tenhle mač dohrával. Snad jen Stevanovič v 90. minutě mohl během druhého nařízeného termínu ohrozit výhru Ajaxu, tentokráte už mimochodem koučovaném Johnem van 't Schipem, svou hlavičku ovšem nasměroval pouze nad bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele