základní část, 9. kolo
21.10.2023 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Johan Bakayoko (© AFP)

PSV nezaváhalo ani podeváté a po výhře nad Fortunou je stále stoprocentní

PSV ani po reprezentační přestávce neztratilo své kouzlo v nejvyšší nizozemské soutěži a po deváté výhře v devíti případech zůstává stoprocentní. Se ziskem sedmadvaceti bodů tedy vévodí Eredivisii a před druhým Alkmaarem si udrželo dvoubodový náskok. Nyní nemělo větší potíže s tápající Fortunou a i přes inkasovaný gól v nastaveném čase zvítězilo hladce po výsledku 3:1.

Svěřenci trenéra Petera Bosze se navíc skvěle naladili na úterní vystoupení v Lize mistrů na půdě francouzského RC Lens. Do tohoto sobotního střetnutí vstoupili naprosto fantasticky a již krátce po deseti odehraných minutách rozvlnili síť, avšak zásah kanonýra Luuka de Jonga nakonec neplatil kvůli předchozímu zpracování rukou. Jasný favorit se však přeci jen dočkal vedoucího gólu v 19. minutě zásluhou Guuse Tila.

Pětadvacetiletý záložník si po skvělém pasu z levého křídla a parádím sklepnutí Johana Bakayoka seběhl před hranici brankového území a z první propálil naprosto bezmocného brankáře Pandura. V následujícím průběhu prvního poločasu už k ničemu zásadnímu nedošlo, eindhovenský gigant navýšil svůj náskok deset minut po změně stran. Vůbec poprvé v tomto soutěžním ročníku skóroval André Ramalho.

Zkušený jednatřicetiletý brazilský obránce si po rohovém kopu Joeyeho Veermana udělal místo k hlavičce a z deseti metrů ukázkově zamířil k přední tyči kolem marně se natahujícího strážce Fortuny. Domácí pak vůbec nikam nespěchali a hráli s velkým klidem, o svém úspěchu definitivně rozhodli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Třetí trefu PSV přidal aktivní belgický křídelník Bakayoko, jenž si navedl balón od pravého rohu pokutového území blíže do středu, a jeho závěrečná rána z hranice pokutového území zapadla přesně do pravé šibenice. Ve zbývajících minutách se duel již spíše dohrával, celek ze Sittardu se alespoň dočkal čestného úspěchu ve čtvrté minutě nastavení.

Střídající Tilman totiž ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně atakoval Griffitha a rozhodčí Dieperink bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor Kaj Sierhuis a s naprostým přehledem ji proměnil střelou do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele