základní část, 13. kolo
25.11.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Henk Fraser (© AFP)

Waalwijk po delší době zabral a ze Zwolle si veze důležité tři body

Waalwijk před reprezentační přestávkou neprožíval nejlepší období a v Eredivisii se trápil, ovšem teď zmobilizoval síly a díky těsné výhře 2:1 získává nesmírně cenné tři body na půdě nováčka ze Zwolle. RKC tedy zaznamenalo v probíhajícím ročníku třetí vítězství, a i když mu s dvanácti body stále patří šestnáctá barážová pozice, tak teď se mu určitě bude dýchat lépe. PEC naopak po druhé porážce v řadě kleslo na jedenácté místo se čtrnácti body.

Do tohoto sobotního utkání lépe s vstoupili svěřenci trenéra Johnnyho Jansena, ale první velkou možnost neproměnili, jelikož Namliho zblízka vychytal připravený brankář Vaessen. A tak po necelé čtvrthodině hry přišel na opačné straně trest, když centr Cleoniseho z pravého křídla propadl napříč pokutovým územím až k nabíhajícímu Filipovi Stevanovićovi, který ho z první usměrnil přímo pod břevno.

Domácí se ale za žádnou cenu nechtěli vzdát a blízko ke skórování měli ve 24. minutě, jenomže zásah Kerstena nakonec nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdu. Nicméně neuběhlo ani dalších pět minut a Zwolle se přeci jen radovalo z vyrovnání - skórovat dokázal Davy van den Berg, jenž se po odvráceném rohovém kopu opřel do odraženého balónu před hranicí šestnáctky a vynikající volej uklidil přesně do levé šibenice.

Poté se hra trochu uklidnila a ani jeden ze soupeřů se nikam netlačil, hosté však rozhodli o svém úspěchu pět minut po změně stran. Vítěznou trefu obstaral teprve devatenáctiletý záložník Chris Lokesa, jelikož po rychlém brejku napřáhl ze čtrnácti metrů a bránící Lam přizvedl jeho pokus za záda naprosto bezmocného gólmana Schendelaara. PEC přeci jen mohlo vyrovnat v samém závěru utkání, jenže povedenou hlavičku Lama zlikvidoval ostražitý Vaessen.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele