základní část, 8. kolo
08.10.2023 12:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord po návratu z Madridu nezaváhal a ze Zwolle veze všechny body

Obhájce mistrovského titulu potvrdil těsně před reprezentační přestávkou dobré rozpoložení a v Eredivisii si udržel letošní neporazitelnost, k tomu si na konto připsal již svou šestou výhru po sobě. Na půdě nováčka ze Zwolle předvedl od začátku až do konce zodpovědný výkon, ani jednou neinkasoval a nakonec se raduje z vítězství 2:0, které ho udrželo na čtvrté pozici s dvaceti body a za suverénním PSV stále zaostává o body čtyři.

PEC naopak nevyhrálo počtvrté v řadě a k tomu zaznamenalo třetí porážku za sebou, se sedmi získanými body mu náleží dvanáctá příčka. Rotterdamský celek sehrál ve středu náročný duel Ligy mistrů se španělským Atléticem a z Madridu přeci jen odjížděl s těsnou porážkou 2:3, na jeho nedělním výkonu to však vůbec nebylo znát. O jeho úspěchu s PEC znovu rozhodl kanonýr Santiago Giménez, jenž vsítil obě branky a celkově vládne tabulce střelců nizozemské nejvyšší soutěže s neuvěřitelnými dvanácti vstřelenými góly v osmi duelech.

Teprve dvaadvacetiletý mexický útočník se poprvé prosadil krátce po dvaceti odehraných minutách. Těsně předtím zahrozil Minteh, jehož přízemní střelu však zlikvidoval pozorný brankář Schendelaar, pak už ale udeřil Giménez, který vysokým nákopem zmátl hned tři bránící protihráče i překvapeného Schendelaara a poté akrobaticky zavěsil přímo k levé tyči zcela prázdné branky.

Hosté mohli zvýšit náskok přesně po odehrané půlhodině, jenomže ve stoprocentní možnosti selhal Minteh, protože levou část branky trestuhodně minul o několik decimetrů. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto necelých deset minut po přestávce. Giménez tentokráte převzal balón od Timbera a svůj nechytatelný volej uklidil k levé konstrukci. V 80. minutě se ještě mohl prosadit střídající íránský forvard Jahanbakhsh, ale jeho razantní projektil orazítkoval pouze břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele