základní část, 22. kolo
17.02.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Almere City (© AFP)

Almere díky zásahu Robineta vylouplo Zwolle a opět se přiblížilo k záchraně

Nováček Eredivisie z Almere po svém premiérovém postupu v novodobé historii zpočátku zaostával za konkurencí a zdálo se, že sestup o patro níže po pouhém roce stráveném mezi nizozemskou elitou bude nevyhnutelný, ovšem teď opakovaně předvedl kompaktní výkon s pozornou defenzivní hrou a znovu díky trefě francouzského kanonýra Thomase Robineta zvítězil na půdě konkurenčního Zwolle nejtěsnějším poměrem 1:0.

Hostující celek tak má na kontě už sedmadvacet bodů a je jedenáctý o skóre právě za svým sobotním rivalem, kterému tedy patří desátá příčka. Domácí favorit byl od samého začátku aktivnějším týmem, po většinu zápasu měl míč častěji ve svém držení a také ho přestřílel ve vysokém poměru 17:5. Jenže za celých devadesát minut vyslal jen dvě střely mezi tři tyče, stejně jako jeho protivník, a na rozdíl od něj se prosadit nedokázal.

Úvodní poločas byl svázán taktikou na obou stranách, míč se nejčastěji nacházel v blízkosti středového kruhu a jediný pokus směřující na hostující branku bez potíží zneškodnil pozorný brankář Bakker. Hosté z ničeho nic mohli otevřít gólový účet tohoto střetnutí tři minuty po změně stran, ale prudkou ránu Van de Kampa směřující do pravého horního růžku odvrátil konečky prstů na rohový kop gólman Schendelaar.

Klíčový okamžik se zrodil v 69. minutě, kdy rozhodl již zmiňovaný Robinet. Sedmadvacetiletý útočník vsítil svou osmou ligovou trefu tohoto ročníku po finální pobídce Resinka, neboť vzápětí napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a svou střelu zakroutil přesně do levé šibenice. PEC se ve zbývajícím průběhu snažilo tlačit, jenže až do závěrečného hvizdu si žádnou gólovou možnost nevypracovalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele