základní část, 21. kolo
10.02.2024 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Vitesse po vyloučení Isimata-Mirina přišlo o dvoubrankový náskok a utrpělo tak už svou patnáctou prohru v sezóně

Trápení tradičního účastníka Eredivisie v této sezóně nezná mezí, tentokráte i přes dvougólový náskok nezvládl důležitý souboj v Almelu a místnímu nováčkovi Heraclesu nakonec podlehl po divokém výsledku 2:3. Klub z Arnhemu přitom ve 27. minutě vedl 2:0, jenže soupeř ještě do přestávky snížil a po zbytečném vyloučení protivníka v samém závěru první půle otočil vývoj po změně stran.

SBV tak stále má na kontě pouhých dvanáct bodů a dlouhodobě mu patří úplně poslední osmnácté místo ligové tabulky, naopak domácí tým udělal důležitý krok k vytoužené záchraně a s dvaadvaceti body se vyhoupl na čtrnácté místo Eredivisie. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, hosté se z ničeho nic dostali do vedení ve 24. minutě zásluhou dvacetiletého polského záložníka Kacpera Kozłowskiho.

Ten si po vynikajícím pasu Arcuse z pravého křídla udělal prostor k hlavičce a z deseti metrů nechytatelně usměrnil balón k protější konstrukci. Neuběhly ani další tři minuty a svěřenci trenéra Edwarda Sturinga skórovali podruhé, jelikož Melle Meulensteen se po zpětné nahrávce Boutraha opřel do balónu z více jak pětadvaceti metrů a naprosto úchvatnou ranou zamířil pod levou šibenici kolem plachtícího brankáře Brouwera.

Nicméně Heracles to v žádném případě nezabalilo a přesně po odehrané půlhodině se vrátilo zpět do hry o bodový zisk, protože záložník Jordy Bruijn si po krásné akci na levé straně a finální nahrávce do volného prostoru seběhl do středu pokutového území soupeře a z první se trefil do levého dolního růžku kolem dívajícího se gólmana Rooma. Vitesse si výrazně zkomplikovalo svou situaci v poslední minutě základní hrací doby úvodního dějství.

Zkušený dvaatřicetiletý obránce Nicolas Isimat-Mirin se totiž nechal naprosto zbytečně vyloučit po druhé žluté kartě během necelých pěti minut, v inkriminovaný okamžik zatáhl za rameno Jizza Hornkampa a rozhodčí Nijhuis byl zcela nekompromisní. Heracles po změně stran dominovalo, jeho hrdinou se stal právě pětadvacetiletý útočník Hornkamp.

Ten nejprve srovnal stav v 57. minutě razantní hlavičkou z hranice brankového území po precizně zahraném rohovém kopu Bruijna z pravé strany a o čtrnáct minut později převrhl misky vah na stranu svého týmu nekompromisní dorážkou z bezprostřední blízkosti po chytré hlavičce Hanssona.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele