základní část, 7. kolo
01.10.2023 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Heracles otočil nováčkovský souboj se Zwolle, hrdinou se stal Hansson

Nováčkovský duel v prvním poločase rozhodně nenasvědčoval tomu, že by se mohlo stát něco zásadního, ovšem hosté se hned z kraje toho druhého dostali do vedení a dramatická zápletka byla na světe. Nicméně Zwolle nakonec odjíždí z Almela s prázdnou, neboť během třinácti minut otočil vývoj švédský záložník Emil Hansson a Heracles se tak i díky němu vyhouplo na velmi solidní sedmé místo tabulky s jedenácti body.

PEC naopak prohrálo podruhé za sebou a se sedmi body na kontě mu patří jedenáctá příčka. Úvodní dějství nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivní, domácí ani jednou nezamířili mezi tři tyče a v tomto ohledu byli aktivnější svěřenci trenéra Johnnyho Jansena. Nicméně ti si za celých pětačtyřicet minut vytvořili jen jednu slibnou šanci, když krátce po odehrané půlhodině Velanasovu střelu odvrátil na rohový kop pozorný gólman Brouwer.

Zwolle přetavilo svou mírnou aktivitu ve vedoucí gól osm minut po změně stran. Prosadit se dokázal jednatřicetiletý německý forvard Lennart Thy, jenž si naběhl do předbrankového prostoru na střílenu přihrávku Velanase a z pěti metrů usměrnil balón do protipohybu bezmocného Brouwera. Nicméně domácí od tohoto okamžiku přidali a zhruba v polovině závěrečné části srovnali krok.

MacNulty totiž ve vlastní šestnáctce velmi neobratně podrazil unikajícího belgického forvarda Limbombeho a o nařízení pokutového kopu nemohlo být pochyb. Na penaltový puntík si postavil míč právě Hansson a s naprostým klidem zamířil přímo do pravého spodního růžku. Stejný hráč rozhodl o výhře svého výběru v 82. minutě. Tentokráte si po fantastické individuální akci z levého křídla navedl balón až před šestnáctku PEC a z osmnácti metrů ho ukázkově zakroutil k protější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele