základní část, 9. kolo
22.10.2023 14:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Daan Rots (© AFP)

Twente neudrželo v Almelu dvoubrankový náskok a s Heraclesem nakonec remizovalo

Favorizované Twente až do tohoto nedělního střetnutí zvítězilo hned sedmkrát z osmi případů a vše nasvědčovalo tomu, že si připíše na konto další tři body, jenže poločasové vedení 2:0 neudrželo a musí se tak smířit s nerozhodným výsledkem 2:2. V Almelu tedy zaznamenalo svou vůbec první remízu tohoto ligového ročníku a v tabulce Eredivisie kleslo na čtvrtou příčku s dvaadvaceti body, naopak nováček drží solidní osmé místo s dvanácti body.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga vstoupili do tohoto zápasu s velkým elánem a první větší šanci si vytvořili již po necelých pěti odehraných minutách, ale střela Daana Rotse byla na poslední chvíli sražena do zámezí. Neuběhlo však ani dalších šest minut a celek z Enschede se přeci jen radoval z vedení, protože právě Rots obdržel finální pobídku do volného prostoru od Ugaldeho a levačkou z deseti metrů pohotově zamířil do bližšího spodního růžku.

Hosté od tohoto okamžiku kontrolovali průběh a druhý důležitý gól přidali krátce po půl hodině hry. Tentokráte měl přesnou mušku Sem Steijn, k němuž propadl přízemní centr Sampsteda z pravé strany, jenž svou závěrečnou přízemní střelu ze šesti metrů usměrnil k protější tyči do protipohybu bezmocného brankáře Brouwera. Stejný hráč zahrozil do přestávky ještě jednou, jenže v tuto chvíli mířil o kousek vedle levé tyče.

Po změně stran se však obrázek hry naprosto změnil a domácí na trávníku nečekaně dominovali. Hned v úvodní minutě druhé půle hlavičkoval do levé tyče Ouahim, stejný hráč po necelé hodině hry netrefil pravou konstrukci o několik centimetrů a vzápětí pálil příliš vysoko.

Heracles přeci jen vykřesal naději na bodový zisk v polovině závěrečné části, neboť Mario Engels vypálil z voleje pod levou šibenici. V 88. minutě nakonec zařídil konečný nerozhodný výsledek německý obránce Sven Sonnenberg, když po prudkém pasu Nankishiho zblízka trefil zcela odkrytou branku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele