základní část, 25. kolo
08.03.2024 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sergiño Dest (© AFP)

PSV díky brzké trefě Desta skolilo ambiciózní Go Ahead

PSV před důležitou odvetou Ligy mistrů v německém Dortmundu nakonec zvládlo duel v Deventeru s ambiciózním Go Ahead a po trefě amerického obránce Sergiña Desta z úvodu zápasu zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Z pětadvaceti ligových zápasů si tedy připsalo na konto již dvaadvacátou výhru a se ziskem devětašedesáti bodů stále kraluje celé soutěži s dostatečným desetibodovým odstupem před druhým Feyenoordem.

Eindhovenský gigant sice dohrával samotný závěr páteční předehrávky bez vyloučeného Armanda Obispa, nicméně poté udržel hubený náskok až do závěrečního hvizdu. Go Ahead naopak nenavázalo na nedávný skalp Waalwijku (1:0) a tabulkou kleslo na sedmou příčku se sedmatřiceti body. Hosté byli v tomto utkání lepší po herní i střelecké stránce, ale na rozdíl od jiných utkání nebyli tolik produktivní.

Nicméně jediný gól zápasu vsítili přesně po deseti odehraných minutách, kdy právě Sergiño Dest předvedl vynikající individuální akci na levém křídle, přes tři bránící protihráče si navedl balón téměř až do středu pokutového území protivníka a pak okamžitou střelou nártem zavěsil pod protější šibenici kolem pozdě reagujícího gólmana De Langeho. Hosté v následujícím průběhu prvního dějství obstřelovali branku protivníka, ale na domácího strážce si už nepřišli.

Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase, teprve s přibývajícím časem se začali domácí stále častěji tlačit na útočnou polovinu. V 89. minutě uviděl druhou žlutou a tedy i následně červenou kartu Obispo za držení střídajícího Belgičana Baetena, avšak eindhovenský klub i v deseti mohl přidat druhý uklidňující zásah - ve čtvrté minutě nastavení měl k němu blízko jiný střídající belgický hráč Bakayoko, jenže ten po rychlém brejku orazítkoval svým obstřelem jen levou konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele