základní část, 22. kolo
18.02.2024 16:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Oslavující Mats Wieffer (© AFP)

Feyenoord těsně udolal houževnatý Waalwijk a upevnil si druhé místo tabulky

Obhájce mistrovského titulu se po náročném čtvrtečním souboji v play-off o osmifinále Evropské ligy trápil na ligové scéně proti zachraňujícímu se Waalwijku - hosté zhruba deset minut před přestávkou přišli o vyloučenou brankářskou jedničku Etienneho Vaessen, i přesto dlouho drželi nerozhodný bezbrankový stav a teprve v 84. minutě rozhodl o úspěchu rotterdamského favorita Mats Wieffer.

Feyenoordu tak patří druhé místo Eredivisie s dvaapadesáti body, přičemž za vedoucím PSV zaostává o deset bodů, nicméně před třetím Twente si momentálně vytvořil již osmibodový náskok. RKC se za svůj výkon v nedělní dohrávce 22. kola v žádném případě nemusí stydět, jenže s osmnácti body na kontě je stále až na šestnácté barážové příčce o tři body za patnáctým Excelsiorem. V domácím dresu zůstal jen na lavici náhradníků český krajánek Ondřej Lingr.

Domácí dle očekávání měli navrch od samého začátku a v úvodní půlhodině si vytvořili dvě velké možnosti ke skórování, ovšem mexický kanonýr Giménez byl na poslední chvíli zablokován a pak tvrdou ránu Minteha výtečně zneškodnil připravený gólman Wellenreuther. Waalwijk se dostal do zapeklité situace ve 35. minutě, protože Vaessen vyběhl ze svého pokutového území a střelu Stengse zastavil rukou, rozhodčí Van den Kerkhof mu tedy bez váhání udělil přímou červenou kartu.

Mezi tři tyče se musel postavit Jeroen Houwen a ten poprvé zasahoval zhruba deset minut po změně stran proti ráně Ivanušece. Stejný hráč přesně po hodině hry orazítkoval břevno a vzápětí se proti přímému volnému kopu Hancka vytáhl famózní Houwen. Feyenoord byl v následujícím průběhu trpělivý a kýžené rozdílové trefy se dočkal v závěrečné desetiminutovce, neboť právě Wieffer po rohovém kopu Sauera rozvlnil síť nekompromisní hlavičkou z pěti metrů doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele