základní část, 19. kolo
28.01.2024 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Younes Taha v souboji s Thomasem Beelenem (© AFP)

Šlágr 19. kola branku nepřinesl, Twente si tak veze z Rotterdamu cenný bod

Obhájce mistrovského titulu Feyenoord nedokázal naplnit papírové předpoklady proti ambicióznímu Twente, a i když soupeře přehrál ve všech statistických ohledech a výrazně ho přestřílel, i kvůli neproměněné penaltě mexického kanonýra Santiaga Giméneze ihned po změně stran získal pouze bod za nerozhodný výsledek 0:0. V tabulce se sice udržel na druhé pozici se třiačtyřiceti body, avšak na vedoucí PSV má znovu manko propastných dvanácti bodů.

Tento ostře sledovaný nedělní duel na stadionu De Kuip nepřinesl dle předpokladů příliš atraktivní podívanou - za celý průběh bylo k vidění jen šest střeleckých pokusů mezi tři tyče, celek z Enschede navíc přímo neohrozil brankáře Bijlowa ani jednou. Výběr vedený koučem Josephem Oostingem čelil téměř v celém utkání obrovskému tlaku, nakonec ho ovšem ustál a s osmatřiceti body si upevnil třetí místo Eredivisie o tři body před čtvrtým Alkmaarem.

Hosté drželi i v úvodním dějství se svým konkurentem krok, krátce po odehrané čtvrthodině dokonce nečekaně zahrozil Rots, avšak jeho nadějný pokus těsně minul pravou konstrukci. Po necelé půlhodině hry rozvlnil síť hostující Vlap, nicméně jeho zásah nemohl platit kvůli zřetelnému ofsajdu. Jeden z nejdůležitějších okamžiků tohoto duelu se zrodil okamžitě po změně stran.

Pröpper totiž po pasu Hartmana z levého křídla evidentně přistrčil rozběhnutého Giméneze a rozhodčí Lindhout ukázal na penaltový puntík. Touto obrovskou možností však pohrdl právě druhý nejlepší střelec celé Eredivisie, tedy Giménez, jelikož naprosto fenomenální gólman Unnerstall vystihl směr jeho střely a vzápětí si neskutečně poradil i se dvěma dorážkami z bezprostřední blízkosti.

Aktivní Giménez mohl napravit toto zaváhání do závěrečného hvizdu hned dvakrát, jenže na hrdinu tohoto zápasu Unnerstalla si nepřišel přesně po hodině hry, ani v páté minutě nastaveného času.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele