základní část, 12. kolo
12.11.2023 16:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Antoni Milambo (© AFP)

Feyenoord díky trefě Timbera ovládl šlágr 12. kola s Alkmaarem

Obhájce mistrovského titulu Feyenoord v úterý nezvládl důležitý zápas skupinové fáze Ligy mistrů na půdě italského Lazia (0:1), ovšem ve šlágru 12. kola zmobilizoval své síly a po neuvěřitelném zásahu Quintena Timbera zhruba v polovině úvodního dějství udolal svého odvěkého rivala z Alkmaaru nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky druhé ligové výhře v řadě si upevnil druhé místo tabulky s devětadvaceti body a za vedoucím PSV stále zaostává o bodů sedm.

Naopak AZ znovu prohloubilo své trápení, po smolné čtvrteční porážce v Konferenční Lize s Aston Villou (1:2) odjíždí domů s prázdnou a v nizozemské nejvyšší soutěži zůstává čtvrté se šestadvaceti body. Na suverénního eindhovenského giganta navíc v tuto chvíli ztrácí již propastných deset bodů. Tento nedělní zápas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní - domácí však byli přeci jen aktivnější, svěřenci trenéra Pascala Jansena totiž vyprodukovali za celých devadesát minut jen jeden střelecký pokus mezi tři tyče.

Výběr vedený koučem Arnem Slotem začal s velkým elánem a první obrovskou možnost si vytvořil už po necelých třech odehraných minutách. Vypracoval si ji nejaktivnější muž na trávníku a zároveň pozdější hrdina rotterdamského klubu Timber, jenž po zpětné přihrávce z levé strany napřáhl z hranice pokutového území a jeho tvrdou ránu odvrátil až brankář Ryan jednoruč na svou levou tyč.

Stejný hráč přeci jen rozhodl o úspěchu mírného favorita ve 24. minutě. Tentokráte po akci na pravém křídle převzal balón od Jahanbakhshe a jeho naprosto úchvatný projektil z více jak třiceti metrů zapadl přesně do vzdálenější šibenice kolem plachtícího Ryana, tato trefa určitě bude mezi užším výběrem na gól roku celého soutěžního ročníku Eredivisie.

Hosté i po této obdržené brance byli v ofenzívě téměř bezzubí a obrázek hry se neměnil ani po změně stran. Ve druhém poločase se zrodila jediná gólová možnost a tu znovu obstaral Timber, nicméně jeho bomba z hranice šestnáctky pouze orazítkovala břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele