základní část, 3. kolo
27.08.2023 14:30 CET
6 : 1
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord se konečně probral a nováčka z Almere deklasoval 6:1

Feyenoord rozhodně neprožil povedený začátek při cestě za obhajobou mistrovského titulu a kromě neúspěchu v Superpoháru s PSV (0:1) získal v úvodních dvou ligových duelech pouhé dva body. Nyní však ve 3. kole konečně zabral a naopak předvedl ofenzivní koncert, nováčka Almere City deklasoval vysoko 6:1. Hosté naopak utrpěli již třetí porážku za sebou a jsou úplně poslední, osmnáctí, s hrozivým skóre 3:12.

Rotterdamský celek si určitě maloval, že stejně jako v loňském ročníku bude sbírat jedno vítězství za druhým, jenže hned v prvních třech zápasech narazil. Na ligové scéně se nejprve rozešel smírně bez branek s podceňovanou Fortunou a pak bral jen bod v městském derby se Spartou (2:2). Nicméně v tomto nedělním střetnutí držel otěže od samého začátku a svého protivníka drtil, první tři góly stihl nasázet během úvodních devatenácti minut.

Svěřenci trenéra Arneho Slota neponechali nic náhodě od úvodního hvizdu a hned ve 4. minutě šli do vedení. Almere za hustého deště ztratilo míč ve středu hrací plochy, kde se ho ihned ujal Quinten Timber. Ten ho po dlouhém sólu naservíroval pro rozběhnutého Santiaga Giméneze a jeho obstřel se odrazil od pravé konstrukce do sítě. Neuběhlo ani dalších šest minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový.

Tentokráte měl přesnou mušku brazilský záložník Igor Paixão, jenž po akci na levém křídle stál ve správnou chvíli na správném místě a zpětnou pobídku Stengse nekompromisně usměrnil za záda stojícího brankáře Bakkera. Feyenoord nepolevoval ani od této chvíle a v 19. minutě přidal třetí pojistku. Po vynikající kolmici Traunera se za defenzívou protivníka zjevil Lutsharel Geertruida a s naprostým přehledem překonal bezmocného Bakkera.

Domácí si pak hlídali dostatečný náskok, po změně stran však znovu přepnuli na vyšší obrátky. V 50. minutě se po rohovém kopu nakrátko a následném centru Stengse z levého křídla opřel do balónu z voleje Mats Wieffer a zavěsil přímo k levé konstrukci - 4:0. Pátý zásah jasného favorita byl k vidění zhruba v polovině druhé půle. Duijvestijn totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil Giméneze a ten se sám postavil k nařízenému pokutovému kopu, který bezpečně proměnil střelou do protipohybu Bakkera.

Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu minutu před vypršením základní hrací doby, neboť střídající Jochem Ritmeester van de Kamp se opřel do odraženého míče z hranice pokutového území a trefil se do bližšího spodního růžku. Ve čtvrté minutě nastavení uzavřel gólový účet zápasu Timber, když po ráně ze střední vzdálenosti dorazil balón v pádu pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele