základní část, 11. kolo
05.11.2023 12:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Michal Sadílek (© AFP)

Twente i kvůli vyloučení Sadílka jen remizovalo v Utrechtu

Ambiciózní Twente si minulý víkend vyšláplo na obhájce mistrovského titulu Feyenoord (2:1) a dobré rozpoložení chtělo potvrdit i na půdě Utrechtu, který se až do tohoto vzájemného utkání nacházel na posledním místě tabulky, avšak z jeho půdy si odváží pouze remízu 1:1. Celek z Enschede sice rychle zareagoval na obdržený gól, ale i vinnou červené karty pro českého krajánka Michala Sadílka v 66. minutě již misky vah na svou stranu nepřevrhl.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga tak v tabulce klesli na třetí místo se šestadvaceti body a za vedoucím PSV už zaostávají o sedm bodů, domácí naopak poskočili na sedmnáctou pozici s osmi body o skóre před poslední Vitesse. Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, Utrecht se dostal do překvapivého vedení ve 23. minutě díky přesnému zásahu teprve devatenáctiletého dánského záložníka Oscara Fraula.

Ten po rychlé akci středem hřiště obdržel parádní pas do volného prostoru od Lidberga a svůj fenomenální volej z hranice pokutového území nekompromisně usměrnil do levého spodního růžku. Nicméně neuběhlo ani dalších osm minut a mírný favorit se dočkal vyrovnání - Flamingo totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí Gözübüyük po přezkoumání videozáznamu nařídil penaltu, kterou proměnil Sem Steijn přízemní střelou k pravé konstrukci.

Hosté pak byli aktivnější a snažili se vsítit druhou rozdílovou trefu, jenže na pozornou defenzivu soupeře ne a ne vyzrát. V 66. minutě si navíc svou situaci výrazně zkomplikovali, protože "náhradní" kapitán Sadílek po první žluté kartě z nastavení úvodního dějství naprosto zbytečně atakoval u středové čáry střídajícího Jensena a po zasloužené druhé žluté kartě tedy předčasně opustil trávník. Utrecht ale početní výhodu nezužitkoval a až do závěrečného hvizdu si nic zásadního nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele