základní část, 14. kolo
03.12.2023 16:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Utrecht protáhl sérii bez porážky i proti Alkmaaru, o remízu 1:1 se postaral Victor Jensen

Utrecht vstoupil do této sezony naprosto katastrofálně a v úvodních osmi duelech hned sedmkrát prohrál, nicméně od poloviny října stabilizoval výkony a nyní si připsal na konto další dílčí úspěch. V předchozích pěti případech ani jednou neprohrál a vybojoval solidních devět bodů, teď smazal jednobrankové manko proti vysoce favorizovanému Alkmaaru a získal tak cenný bod po nerozhodném výsledku 1:1.

Utrecht se tabulkou posunul na třinácté místo s třinácti body a postupně se tedy vzdaluje od sestupových pozic. Hosté naopak po čtvrteční výhře v Konferenční lize nad bosenským týmem Zrinjski Mostar (1:0) zaváhali na ligové scéně a s třiceti body jim patří třetí příčka Eredivisie, před čtvrtým Twente jsou jen díky lepšímu skóre a za druhým Feyenoordem zaostávají o body dva.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena vstoupili do této nedělní dohrávky 14. kola o něco aktivněji a během úvodních dvaceti minut si vytvořili dvě solidní možnosti zásluhou Ernesta Pokua, avšak ten nejprve po krásné individuální akci nepropálil zblízka řeckého gólmana Barkase a pak na něho nevyzrál ani nepříjemným přízemním pokusem z dvanácti metrů. Domácí se poprvé ozvali ve 21. minutě, jenže projektil Lidberga skvěle zneškodnil brankář Ryan.

Skóre tohoto duelu se poprvé měnilo pět minut před přestávkou. Již svou patnáctou trefu tohoto ročníku Eredivisie zaznamenal řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž si seběhl do brankového území na prudký centr Møllera Wolfeho a zblízka nekompromisně rozvlnil síť. Nicméně domácí se rozhodně nevzdali a čtyři minuty po změně stran překvapivě srovnali, neboť dánský záložník Victor Jensen stál ve správnou chvíli na správném místě po tvrdé ráně Viergevera z hranice šestnáctky a s dorážkou ze tří metrů neměl větší problémy.

Ve zbývajícím průběhu se zrodily šance na obou stranách, ale žádný další gól už nepadl a na zasloužené remíze se proto nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele