základní část, 7. kolo
30.09.2023 18:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Almere zapsalo úvodní prvoligovou výhru v novodobé historii na půdě utrápeného Utrechtu

Utrecht ani pod vedením nového kouče Rona Janse nezaznamenal zlepšení a naopak se propadá do ještě hlubší krize. Nyní plnil úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Almere, jenže i kvůli vyloučení Huga Novoy krátce po odehrané hodině podlehl svému soupeři 0:2 a v letošním ročníku Eredivisie tak utrpěl již svou šestou prohru. V tabulce se k tomu propadl na předposlední sedmnácté místo s pouhými třemi body.

Naopak hosté poprvé po premiérovém postupu mezi nizozemskou elitu zvítězili, jelikož v předchozích šesti duelech vybojovali jediný bod, a s aktuálními čtyřmi body se posunuli na patnáctou pozici. Na stadionu Galgenwaard byl k vidění velmi vyrovnaný duel s minimem gólových šancí. FC se mohlo dostat do vedení přesně po pětadvaceti minutách hry, ale nebezpečnou střelu Romenyho parádně zlikvidoval gólman Bakker.

Hosté se poprvé ukázali až v poslední minutě úvodního dějství, jenomže dělovku Thomase Robineta směřující doprostřed branky zneškodnil pozorný brankář Barkas. Po následném rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval ze středu šestnáctky Van Bruggen, nicméně jeho nadějný pokus pouze olízl horní okraj břevna. Jedny z nejdůležitějších okamžiků utkání se zrodily v rozmezí 59.-63. minuty.

Novoa totiž uviděl první žlutou kartu za podražení střídajícího Cathlineho a pak o čtyři minuty později nedovoleně zastavil stejného hráče, rozhodčí Van de Graaf ho tak po druhé žluté a následně i červené kartě předčasně poslal do útrob stadionu. V početní výhodě hrající Almere vsítilo rozdílovou branku v 80. minutě, kdy Robinet po pasu Mbeho Soha hlavičkoval z hranice bankového území do pravého dolního růžku, a pak o devět minut později rozhodl o úspěchu outsidera Rajiv van la Parra šťastnou tečí kolenem z bezprostřední blízkosti.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele