základní část, 25. kolo
09.03.2024 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Daan Rots (© AFP)

Twente nakonec přehrálo Spartu o gól a upevnilo si třetí místo Eredivisie

Celek z Enschede zvládl i svůj další zápas mezi nizozemskou elitou a stále více se přibližuje ke svému cíli, kterým je konečné třetí místo zaručující přímou vstupenku do evropských pohárů pro nadcházející sezónu. Twente nyní přehrálo konkurenční Spartu po výsledku 2:1 a upevnilo si třetí pozici s třiapadesátí body, přičemž před čtvrtým Alkmaarem je stále o bodů sedm a před pátým Ajaxem dokonce o bodů třináct.

Domácí tradičně v sestavě s českým krajánkem Michalem Sadílkem (znovu odehrál celé utkání) zvítězili mezi nizozemskou elitou již popáté z předchozích šesti případů, a pokud jim stávající forma vydrží až do závěrečného kola, tak ještě mohou ohrožovat druhou příčku Feyenoordu, za kterou zaostávají o šest bodů. Rotterdamský vyzyvatel naopak nezvítězil potřetí v řadě a klesl až na jedenáctou pozici s třiceti body.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla v opatrném duchu a míč se jen málokdy dostal do některého z pokutových území obou soupeřů, ovšem ihned na to poslal FC do vedení Daan Rots. Ten se po tečovaném pasu Vlapa z levého křídla z ničeho nic ocitl u vzdálenější tyče a hlavičkou z hodně ostrého úhlu nasměroval balón k levé konstrukci kolem překvapeného brankáře Olije.

Domácí se mohli uklidnit druhou vstřelenou brankou zhruba pět minut před přestávkou, ale Sadílkovu pumelici z hranice pokutového území parádně zneškodnil hostující strážce a ten si pak výtečně poradil i s hlavičkou dorážejícího Breneta. Twente kontrolovalo průběh i po změně stran a krátce po odehrané hodině chtěl skórovat aktivní Vlap, ale proti byl opět výtečný Olij.

Domácí se přeci jen dočkali druhého gólu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož střídající Myron Boadu převzal přesně načasovanou kolmici do volného prostoru od jiného nově příchozího hráče Salaha-Eddineho a ukázkově obstřelil bezmocného Olije. Sparta se sice vrátila do hry o bodový zisk v 87. minutě, kdy snížil Pelle Clement přesnou skákavou střelou z pětadvaceti metrů do vzdálenějšího spodního růžku, jenže ve zbývajícím průběhu si další vyloženou možnost už nevypracovala.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele