základní část, 2. kolo
20.08.2023 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Michal Sadílek (© AFP)

Twente potvrdilo dobrou formu a i díky úvodní trefě Sadílka porazilo nováčka ze Zwolle o dvě branky

Twente znovu prokázalo dobré rozpoložení ze začátku sezóny a tentokráte i přes mírné starosti zdolalo nováčka ze Zwolle po výsledku 3:1. Hosté po rychle inkasované brance vyrovnali z pokutového kopu a pak drželi nerozhodný stav až do závěrečné dvacetiminutovky, nicméně vzápětí kapitulovali hned dvakrát a i podruhé tak vyšli naprázdno. Naopak celek z Enschede má na kontě plný bodový zisk a je druhý o skóre za vedoucím Alkmaarem.

V dresu domácího klubu se poprvé v sezóně prosadil čtyřiadvacetiletý český záložník Michal Sadílek, jenž otevřel gólový účet tohoto nedělního střetnutí krátce po odehrané čtvrthodině. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se navíc skvěle naladili na důležitý čtvrteční zápas play-off Konferenční ligy na půdě tureckého Fenerbahçe. Úvodní čtvrthodina nic zásadního nepřinesla, pak ale z ničeho nic skóroval Sadílek.

Český reprezentant se po zpětné narážečce Rotse opřel do balónu z více jak pětadvaceti metrů a jeho tečovaná rána zapadla přesně do levé šibenice kolem marně se natahujícího brankáře Jaspera Schendelaara. Hosté se však v žádném případě nevzdali a ve 33. minutě srovnali krok. Německý gólman Unnerstall totiž ve vyložené brankové možnosti podrazil unikajícího Namliho a rozhodčí Gözübüyük kromě udělení žluté karty nařídil penaltu.

K té se postavil Ferdy Druijf a nezaváhal, jelikož svůj přízemní pokus poslal k levé tyči do protipohybu Unnerstalla. FC pak dlouho nemohlo najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka, nicméně v 76. minutě přeci jen rozhodlo o svém úspěchu. Rozdílovou branku vsítil Sem Steijn, ke kterému se odrazil míč po vynikajícím pasu z pravého křídla, a z osmi metrů ho chladnokrevně napálil pod břevno.

Twente se mohlo definitivně uklidnit ve čtvrté minutě nastavení. K přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území se totiž postavil střídající Michel Vlap a svou bombou orazítkoval levou konstrukci, od které se odrazil balón do plachtícího Schendelaara a následně do sítě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele