základní část, 23. kolo
25.02.2024 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sem Steijn (© AFP)

Twente bravurně zvládlo první poločas a konkurenční Go Ahead nakonec přehrálo o tři góly

Celek z Enschede se dokázal oklepat z týden staré nečekané porážky s Utrechtem (0:1) a tentokráte na stadionu De Grolsch Veste po konstantním výkonu od začátku až do konce přehrál ambiciózní Go Ahead hladce po výsledku 3:0. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kdy hned dvakrát skóroval Sem Steijn, po odehrané hodině stvrdil tříbodový zisk Joshua Brenet.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga si tak upevnili třetí místo tabulky se ziskem sedmačtyřiceti bodů a za druhým Feyenoordem stále zaostávají o bodů osm. Klub z Deventeru naopak přerušil svou sérii pěti ligových utkání bez porážky a se čtyřiatřiceti body zůstává na šesté pozici. Mírný favorit zahájil tento nedělní duel s velkým elánem a do důležitého vedení se dostal po necelé čtvrthodině hry.

Klíčový vedoucí gól Twente vsítil aktuálně nejlepší střelec týmu Steijn, jenž si po chybě protivníka ve středu hrací plochy a parádní finální kolmici Breneta posunul míč na svou pravačku a pak z otočky nekompromisně zavěsil pod břevno kolem dívajícího se brankáře De Langeho. Stále teprve dvaadvacetiletý záložník vsítil dokonce svou dvanáctou trefu tohoto ročníku Eredivisie necelých deset minut před přestávkou.

V tuto chvíli se po zpětné nahrávce Smala téměř od brankové čáry opřel do balónu ze čtrnácti metrů a usměrnil ho přímo do pravého dolního růžku. Jasný favorit měl navrch i po změně stran a hned v úvodu se musel vytáhnout De Lange proti ráně Smala, vzápětí chybělo Steijnovi ke zkompletování hattricku jen několik decimetrů. Twente se přeci jen definitivně uklidnilo v 60. minutě, neboť Brenet po rohovém kopu Vlapa chladnokrevně hlavičkoval z pěti metrů k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele