základní část, 10. kolo
29.10.2023 12:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

De Grolsch Veste (© AFP)

Twente zastavilo obhájce titulu, rozjetý Feyenoord totiž porazilo 2:1

Favorizovaný Feyenoord se po špatném začátku této sezóny dostal do vynikající formy, v předchozích deseti duelech jen jednou prohrál a to ještě v Lize mistrů na půdě španělského Atlética Madrid (2:3). Na ligové scéně bodoval naplno v sedmi zápasech za sebou, nicméně teď po středečním vítězství 3:1 v LM nad italským Laziem (3:1) selhal v Eredivisii v Enschede a jeho parádní šňůra tedy skončila po těsné porážce 1:2.

Na rotterdamském celku bylo znát, že mu chybí fyzický fond, a ambiciózní Twente toho dokonale využilo. Druhý rozhodující gól vsítil kanonýr Ricky van Wolfswinkel, hostům nepřineslo bodový zisk ani následné snížení Lutsharela Geertruidy. Domácí celek tak vyhrál počtvrté z předchozích pěti případů a v tabulce mu patří třetí příčka s pětadvaceti body, za stoprocentním PSV stále zaostává o bodů pět. Feyenoord má na kontě o dva body méně a je čtvrtý.

Domácí vstoupili do tohoto nedělního střetnutí s velkým elánem a přesně po deseti odehraných minutách překvapivě vedli. Prosadit se dokázal teprve jednadvacetiletý kostarický útočník Manfred Ugalde, jenž se po vynikajícím pasu islandského obránce Sampsteda zbavil bránícího Hancka a pak jeho kroucený pokus levačkou nešťastně tečoval k vzdálenější tyči vlastní branky bránící Hartman.

První poločas už nic dalšího nepřinesl, hosté chtěli srovnat čtyři minuty po změně stran. Po hezké přízemní kombinaci tvrdě vypálil Stengs, jenomže proti jeho bombě fantasticky zasáhl připravený brankář Unnerstall. Přesně po odehrané hodině došlo na očekávaný český souboj - Michal Sadílek odehrál v dresu v Twente celý zápas, za hosty nastoupil v 60. minutě útočník Ondřej Lingr a hned se mohl uvést vyrovnávacím gólem.

Po vynikajícím zpracování na prsa totiž unikl sám po levém křídle, ale pak z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vyběhnutého Unnerstalla. FC přidalo druhou uklidňující branku zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy si Van Wolfswinkel seběhl za defenzívu protivníka na dlouhý nákop Unnerstalla a po úniku dva na brankáře nakonec dorazil střelu Ugaldeho do zcela prázdné branky.

Feyenoord sice ještě vykřesal naději na bodový zisk v 86. minutě po rohovém kopu z levé strany a dorážce zblízka v podání Geertruidy, ovšem nic dalšího si nevypracoval. Naopak v sedmé minutě nastavení mohl inkasovat potřetí, neboť rána Sadílka byla na poslední chvíli sražena o kousek vedle bližší tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele