základní část, 8. kolo
07.10.2023 18:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Povzbuzené Almere vyhrálo podruhé za sebou, tentokráte vůbec poprvé potěšilo vlastní fanoušky

Nováček letošního ročníku z Almere získal v úvodních šesti zápasech jediný bod a nezdálo se, že by v nejbližší době přišlo výrazné zlepšení, nicméně uplynulý víkend nečekaně vyloupil Utrecht (2:0) a teď nakonec zvládl vyrovnaný souboj s konkurenčním Waalwijkem. Díky výhře 1:0 získal na vlastním stadionu premiérový tříbodový zisk a tabulkou se posunul na čtrnácté místo se sedmi body. RKC má na kontě o bod méně a patří mu patnáctá příčka.

Tento sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní - až do jediné vstřelené branky měl mírně navrch výběr vedený trenérem Alexem Pastoorem, pak sice převzali taktovku hosté, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Almere si vytvořilo první větší možnost krátce po šesti odehraných minutách, kdy se v samostatném úniku zjevil rozběhnutý Van La Parra, nicméně jeho tvrdá rána letěla zhruba o půl metru nad horní tyčku.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí byl k vidění krátce po půlhodině hry, o vítězství nováčka totiž rozhodl sedmadvacetiletý francouzský útočník Thomas Robinet. Po akci na pravé straně sice nejprve skvěle zasáhl brankář Houwen (ten mimochodem nahradil jedničku Vaessena, který byl před týdnem oživován v utkání s Ajaxem) proti elegantní patičce Kitaly, ovšem pak vrátil míč před branku Floranus a z bezprostřední blízkosti se nemýlil právě Robinet.

Hosté mohli bleskově odpovědět ve 35. minutě, jenomže projektil Roemeratoeho ze střední distance minul pravou tyč o několik decimetrů. Waalwijk se ve druhém poločase snažil útočit, ale Almere v defenzivě nezaváhalo a hubený náskok si pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele