základní část, 13. kolo
26.11.2023 12:15 CET
0 : 5
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Mohamed Sankoh (© AFP)

Almere tentokráte selhalo, v nováčkovském souboji totiž utrpělo debakl s Heraclesem

Almere se po velmi špatném vstupu do premiérového ročník Eredivisie ve své novodobé historii dostalo do vynikající formy a až do tohoto nedělního střetnutí drželo úchvatnou sérii šesti neprohraných ligových utkání v řadě, ve kterých navíc získalo parádních dvanáct bodů. Ovšem teď po reprezentační pauze naprosto vyhořelo v nováčkovském duelu s Heraclesem a doma utrpělo naprosto nečekaný debakl 0:5.

Domácí celek se tak tabulkou propadl na třinácté místo s třinácti body, naopak výběr z Almela ukončil sérii pěti duelů bez výhry (navíc jediný získaný bod) a nizozemskou nejvyšší soutěží se rázem vyhoupl na desátou pozici. Svěřenci trenéra Dana Hillhouseho vlétli do tohoto nedělního klání naprosto fantastickým způsobem a hned první větší možnost po necelých čtyřech odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Prosadit se dokázal pozdější hrdina Mohamed Sankoh, jenž v tomto střetnutí dokonce zaznamenal hattrick. Svou první trefu vsítil po centru z pravé strany, když se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a z otočky nekompromisně zavěsil do levé šibenice. Domácí se pak snažili vyrovnat, nicméně ještě v prvním poločase zlikvidoval gólman Brouwer dělovku Koopmeinerse a přesně po odehrané hodině mířil o kousek vedle Van Bruggen.

Heracles famózně zvládlo závěrečnou půlhodinu tohoto utkání, jelikož skórovalo hned čtyřikrát. Nejprve svou druhou trefou v utkání navyšoval jeho náskok Sankoh, který po finální nahrávce Ouahima zamířil přímo do pravého spodního růžku, v 71. minutě definitivně rozhodl střídající Abdenego Nankishi dorážkou zblízka po skvělé individuální akci nejlepšího muže na trávníku Sankoha - 0:3.

Stejný hráč podruhé skóroval zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl k bližší konstrukci. Za dalších devět minut uzavřel gólový účet a zároveň dovršil svůj hattrick teprve dvacetiletý kanonýr Sankoh pohotovým přízemním obstřelem z deseti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele