základní část, 23. kolo
25.02.2024 14:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Yankuba Minteh (© AFP)

Feyenoord nezaváhal ani v Almere a drží se ve hře o titul

Rotterdamský klub se poslední dobou může pyšnit vynikající formou a tu potvrdil i teď na půdě nováčka z Almere, i když proti houževnatému protivníkovi se na třech bodech pořádně nadřel. Ještě zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem totiž svítil na tabuli nerozhodný bezbrankový stav, avšak poté hned dvakrát udeřil střídající Yankuba Minteh, a Feyenoord si tedy upevnil druhé místo s pětapadesáti body.

Svěřenci trenéra Arneho Slota navíc stále živí naději na obhajobu loňského titulu. Za suverénním PSV dlouhodobě zaostávají o deset bodů, naopak před třetím Twente udrželi nadějný osmibodový náskok. Domácí outsider se za svůj nedělní výkon proti gigantovi Eredivisie v žádném případě nemusí stydět, nicméně jeho třízápasová ligová šňůra bez porážky přece skončila. A v tabulce mu patří dvanáctá příčka se sedmadvaceti body.

Feyenoord měl za sebou nesmírně náročnou odvetu v play-off o osmifinále Evropské ligy v Římě, kde po nerozhodném výsledku vypadl s místním AS až po nevyzpytatelné penaltové loterii, a hlavně v prvním poločase bylo toto zklamání na jeho výkonu znát. Jasný favorit po úvodní opatrné čtvrthodině z ničeho nic skóroval zásluhou pohotového zásahu Lutsharela Geertruidy, ale ten nakonec nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Naopak ihned na to mohl na opačné straně udeřit Cathline, jenže jeho dorážku doslova zázračně zneškodnil brankář Wellenreuther. Hosté se ani po změně stran nedostávali k ohrožení branky soupeře, ovšem krátce po hodině hry přišel na trávník právě Minteh a ten kromě výrazného oživení dosavadní hry vsítil rozdílovou branku v 72. minutě. Na pravém křídle měl dostatek času na zakončení a jeho nečekaný technický pokus levačkou z hranice šestnáctky zaplachtil přesně do vzdálenější šibenice kolem překvapeného gólmana Bakkera.

Almere se ve zbývajícím průběhu vůbec na nic nezmohlo a ve druhé nastavené minutě naopak inkasovalo podruhé - Minteh tentokráte po zpětném přistrčení Stengse "dloubl" do míče špičkou kopačky a ze sedmi metrů ho uklidil do levého dolního růžku. V dresu favorita mimochodem znovu zůstal jen na lavici náhradníků český krajánek Ondřej Lingr.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele