základní část, 21. kolo
10.02.2024 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Almere City (© AFP)

Almere zaskočilo dalšího favorita, s Alkmaarem se rozešlo smírně bez branek

Favorizovaný Alkmaar "navázal" na katastrofální formu z posledních týdnů i na půdě nováčka z Almere a po naprosto bezkrevném výkonu si z jeho půdy odváží jen bezbrankovou remízu. AZ tak po středeční porážce ve čtvrtfinále národního poháru s Feyenoordem (0:2) zaznamenalo na ligové scéně další nečekanou ztrátu - v tabulce je sice stále čtvrté s šestatřiceti body, ale za třetím Twente už zaostává o propastných osm bodů.

Svěřenci trenéra Maartena Martense aktuálně nevyhráli v základní hrací době již desetkrát po sobě, v Eredivisii se naposledy radovali z tříbodového zisku před více jak dvěma měsíci právě s Almere (4:1) a teď se tedy jejich čekání ještě více protáhne. Naopak domácí celek udělal další důležitý krok k vytoužené záchraně, po minulém úspěchu s Excelsiorem (2:1) získal nesmírně cenný bod a v tabulce mu patří jedenáctá příčka se čtyřiadvaceti body.

Tento nedělní duel "zaváněl" od samého začátku velkou nudou - domácí celek se pochopitelně soustředil na pozorný výkon v defenzivně a na útočnou polovinu se prakticky netlačil, hosté byli v ofenzivní fázi naprosto bezzubí a za celých devadesát minut vyslali jen tři přímé střely mezi tři tyče, se kterými si celkem s přehledem poradil pozorný gólman Bakker.

Almere se dokonce prezentovalo jen jedním pokusem přímo na branku a to zhruba po pětadvaceti minutách hry, brankář Ryan s ním navíc neměl větší potíže. Výběr vedený koučem Alexem Pastoorem v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Zwolle, Alkmaar bude chtít konečně uspět v Sittardu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele