základní část, 9. kolo
09.10.2022 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

PSV vyzrálo na neoblíbený Heerenveen, jediný gól vsítil kanonýr Gakpo

Favorizované PSV ve čtvrtek deklasovalo švýcarský Curych (5:1), nyní se však na těsné výhře v Heerenveenu pořádně nadřelo. S houževnatým protivníkem dlouho hrálo bez branek, teprve necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem rozhodl o jeho vítězství ostrostřelec Cody Gakpo, jenž se v tomto ročníku prosadil dokonce potřinácté. V tabulce Eredivisie proto svůj tým udržel na třetí pozici s jednadvaceti body o dva body za vedoucím Alkmaarem.

"Srdíčka" naopak nedokázala odčinit nerozhodný bezbrankový výsledek s podceňovaným Emmenem a v tuto chvíli jim patří osmé místo se třinácti body. Hosté na trávníku dominovali od samého začátku a stejně jako s Cambuurem (0:3) neproměňovali vyložené možnosti. Tu první si vypracovali po necelé půlhodině hry, kdy po zpětné přihrávce z pravé strany vypálil z necelých pětadvaceti metrů Sangaré a bombou orazítkoval břevno.

Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou se poprvé vytáhl brankář Noppert, jenž z bezprostřední blízkosti z mírného úhlu vychytal rozběhnutého Vertessena. Eindhovenský celek dohrával první poločas bez dvou opor, jelikož Saibari a Vertessen museli nuceně střídat kvůli zranění, nicméně i přesto pokračoval ve své aktivitě také po změně stran. Blízko ke skórování měl v 53. minutě, avšak razantní přímý volný kop z pětadvaceti metrů od střídajícího El Ghaziho parádně odvrátil jednoruč do strany plachtící Noppert.

O šest minut později se hostující strážce znovu musel blýsknout, tentokráte totiž zneškodnil nepříjemnou přízemní střelu Mweneho. Za dalších deset minut si Noppert poradil také s dělovkou Gakpa, jenže v 75. minutě už byl stejným hráčem překonán. Ten zařídil výhru PSV po bleskové narážečce s Veermanem, neboť z hranice pokutového území zavěsil přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Domácí se až do samotného konce vůbec k ničemu nedostali a k vyrovnávací brance tedy měli hodně daleko.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele