základní část, 26. kolo
19.03.2023 16:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Anwar El Ghazi v souboji s Matúšem Berem (© AFP)

Vitesse po čtyřech zápasech bodovalo, doma vyválčilo bod s favorizovaným PSV

Série pěti výher PSV v řadě napříč všemi soutěžemi je u konce. Jestliže se mu před týdnem v koncovce moc dobře dařilo a proti Cambuuru skórovalo hned pětkrát, pak na půdě Vitesse se s produktivitou poměrně trápilo, a nakonec se konala plichta. Domácí tenhle bod brali, přece se před reprezentační přestávkou jaksi uklidnili poté, co čtyřikrát za sebou v Eredivisie padli.

První větší šance přišla na řadu v 8. minutě. A okamžitě se po ní měnilo průběžné skóre. PSV bylo bezpochyby rádo, že Simons měl velmi rychlé rychlé nohy a že si v zakončení počínal úspěšně. Sangaré chtěl pouze poslat míč do středu pole, bránící van Ginkel ho přitom posléze vyblokoval dost nešikovně, tedy pouze do běhu svého protihráče, ten pak vlétnul do šestnáctky, tam si narovnal míč na svou pravačku, kličkou během své akce zmátl bránícího Isimata-Mirina, a zacílil po zemi na bližší tyčku.

Vitesse neumělo v prvním poločase na tohle inkasování zareagovat, mohlo být navíc rádo, že krátce před obrátkou neobdrželo ještě jeden gól. Od zadní tyče sklepl balón de Jong hlavou pro Fábia Silvu, ten se ho snažil hlavou přesměrovat do brány, k jeho smůle však střela lízla brankovou konstrukci.

Ani ve druhém poločase se obrázek hry moc nezměnil. Vyložených možností nebylo tolika, a když už se do nějaké někdo propracoval, byli to hosté. Ti v 57. minutě mohli svůj náskok navýšit, leč po centru z rohového čtvrtkruhu od Veermana nedokázal zamířit za brankovou čáru trochu překvapený de Jong, k němuž pas propadl.

V 61. minutě tak arnhemský celek krutě ztrestal neefektivního soupeře, vyrovnal, a nerozhodný výsledek následně vydržel až do závěrečného hvizdu sudího van Boekela. Domácí si pomohli standardkou, kterou z levé strany zahrál Cornelisse do ohně, tam se snažil o defenzivní činnost Sangaré, jenže podnikal tak nešikovně, že jenom skóroval do vlastní branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele