základní část, 6. kolo
10.09.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Excelsior zažehnal výsledkovou krizi obratem proti Emmenu

Nováčkovský souboj mezi Excelsiorem a Emmenem byl podle předpokladů nesmírně vyrovnání, o těsném úspěchu rotterdamského týmu rozhodl až v páté minutě nastavení střídající Serrano Seymor. Domácí tak přerušili třízápasovou sérii porážek s hrozivým skóre 3:15 a s devíti body na kontě se rázem vyhoupli na velmi solidní sedmé místo tabulky s devíti body. Naopak Emmen po třetí prohře za sebou zůstává až patnáctý se čtyřmi body.

První poločas tohoto sobotního střetnutí toho příliš zajímavého nenabídl, i když v samém závěru se hosté dostali do vedení. Až do 45. minuty stojí za zmínku jen tvrdý projektil Živkoviće o decimetry vedle vzdálenější konstrukce (17. minuta) a neuznaná branka Drioueche kvůli ofsajdu krátce po odehrané půlhodině. Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena vedli gólem do šatny v podání Oleho Romenyho.

Teprve dvaadvacetiletý útočník se po skákavé dělovce z úctyhodných pětatřiceti metrů a zákroku brankáře Oelschlägela dostal k pohotové dorážce a po zemi usměrnil míč přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Emmen se mohl uklidnit druhou trefou ihned po přestávce, jenomže Diemers krouceným pokusem z hranice pokutového území orazítkoval pouze břevno. A tak krátce po odehrané hodině přišel na druhé straně trest.

O vyrovnání se postaral talentovaný obránce Nathan Tjoe-A-On, jenž razantně vypálil z dvaadvaceti metrů a svou přízemní dělovku usměrnil k pravé konstrukci. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak o velmi důležité výhře SBV rozhodl jiný mladý obránce Seymor. Ten ve svých dvaceti letech vsítil svou premiérovou trefu v Eredivisii díky přesné hlavičce k bližší tyči po rohovém kopu Lamproua.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele