základní část, 5. kolo
04.09.2022 12:15 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

Waalwijk po fenomenálním obratu ve druhém poločase rozdrtil Excelsior 5:2

Waalwijk potvrdil úlohu mírného favorita proti nováčkovi z Rotterdamu a i přes nepříznivý průběh se nakonec raduje z vysoké výhry 5:2. V této sezóně tak dosáhl na svůj vůbec první tříbodový zisk a se šesti body se posunul na osmou pozici. Naopak SBV se po vynikajícím začátku naprosto zaseklo, v předchozích třech duelech inkasovalo těžko uvěřitelných patnáct branek a se stejným bodovým ziskem se propadlo na desátou příčku.

Hostující celek přitom začal mnohem lépe a přesně po odehrané čtvrthodině přetavil první větší šanci zápasu ve vedoucí gól. Julian Baas si seběhl do brankového prostoru na precizní centr z levého křídla od Tjoe-A-Ona a razantní dělovkou bez problémů rozvlnil síť. RKC dokázalo odpovědět na tento gól necelých deset minut před přestávkou, kdy Shawn Adewoye po rohovém kopu Jozefzoona hlavičkoval zády k brance a překonal brankáře Van Gassela.

Neuběhlo však ani dalších pět minut a Excelsior si vzal zpět ztracený náskok, neboť Redouan El Yaakoubi vyskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu od autora první branky Baase a hlavou nasměroval míč k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Vaessena. Po změně stran se obrázek hry naprosto změnil a domácí začali více útočit po křídlech, druhou a poslední vyrovnávací trefu vsítili v 50. minutě.

Zpětná nahrávka Lelievelda téměř od brankové čáry propadla napříč pokutovým územím až ke zcela neobsazenému Pellemu Clementovi, jenž nekompromisně z první zavěsil pod břevno. Waalwijk za dalších deset minut poprvé v tomto utkání vedl. Tentokráte se po zpětném přistrčení od střídajícího Lobeteho opřel do balónu Thierry Lutonda a z osmi metrů ho chladnokrevně uklidil pod horní tyčku.

Rotterdamský klub se v následujícím průběhu snažil s výsledkem něco udělat a s přibývajícím časem stále více riskoval, na což od 80. minuty doplatil dokonce dvakrát. RKC nejprve přiblížil k tříbodovému zisku Vurnon Anita, který po dalším ze série rohových kopů hlavičkoval do země a míč přeci jen zapadl do vzdálenější šibenice - 4:2. V nastaveném čase definitivně rozhodl Michiel Kramer pohotovou hlavičkou do prázdné branky po výtečném obloučku aktivního Lobeteho.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele