základní část, 17. kolo
01.02.2023 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Dohrávku 17. kola zvládl Waalwijk, rázem se vyhoupl do horní poloviny tabulky

Waalwijk v dohrávce 17. kola Eredivisie potvrdil lepšící se formu a díky dvěma trefám v závěrečné dvacetiminutovce přehrál konkurenční Go Ahead po výsledku 3:1. Z posledních tří ligových duelů tak vybojoval solidních sedm bodů a posunul se na deváté místo s devětadvaceti body. Naopak celek z Deventeru prohrál již potřetí za sebou a zůstává dvanáctý s devatenácti body.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a po necelé čtvrthodině hry mohli nečekaně vést, jenomže švédský forvard Lidberg pálil o kousek vedle levé tyče. RKC se z ničeho nic dostalo do vedení přesně v polovině úvodního dějství. Po zpětné přihrávce Yassina Oukiliho z pravé strany vypálil z první ze středu pokutového území Mats Seuntjens a míč usměrnil přímo do bližšího spodního růžku.

Go Ahead se ale rozhodně nehodlalo vzdát a v nastavení prvního poločasu srovnalo krok. Prosadit se dokázal José Fontán, jenž se po přímém volném kopu Edvardsena z velké vzdálenosti opřel do balónu z voleje a nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. Po změně stran bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu, a s nerozhodným výsledkem byli víceméně spokojeni.

Vše však změnil moment ze 71. minuty. Waalwijk si totiž vzal zpět ztracený náskok zásluhou zkušeného čtyřiatřicetiletého útočníka Michiela Kramera. Ten se po vynikajícím pasu Seuntjense z pravého křídla zjevil zcela osamocen u vzdálenější konstrukce a hlavou z bezprostřední blízkosti nekompromisně rozvlnil síť. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga definitivně rozhodli o svém úspěchu za dalších sedm minut, to když Oukili napřáhl z hranice šestnáctky, a jeho úchvatný projektil zapadl přesně do vzdálenější šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele