základní část, 3. kolo
21.08.2022 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord se na vítězství ve Waalwijku nadřel, k němu mu dopomohla penalta

Po minulé poněkud překvapivé domácí remíze s Heerenveenem se Feyenoordu zdařilo skolit očekávaně Waalwijk, ten každopádně kladl nizozemskému velikánovi velký odpor a ve finále by si možná alespoň remízu zasloužil. Vaz mu srazil zdárně zužitkovaný pokutový kop, jehož exekuce se ve druhé půli chopil Danilo. Těsné vedení pak výběr De club aan de Maas udržel.

Už první poločas mohl naznačovat, že stvrdit roli favorita nebude pro hosty nic jednoduchého. V 11. minutě se osmělil Szymaňski, nicméně jeho pokus skončil pouze nad domácí bránou, ve 29. minutě stěží mohl z přímého volného kopu se svou střelou uspět Kökcü. A naopak ve 31. minutě si RKC utvořilo největší možnost prvního dějství, to když se ve vápně ocitl nehlídaný Kramer, byl ovšem v lehkém záklonu, takže hlavičku nasměroval pouze nad hostující branku.

Krátce po obrátce již Feyenoord vysílil opravdu jasné signály, že míní urvat tři body ve svůj prospěch, nicméně ve 47. minutě ještě z krkolomnější pozice nezacílil přesně Dilrosun. Avšak v 68. minutě již přece rotterdamský soubor gólově udeřil, a to díky proměněné penaltě Danila. Tu rozhodčí van de Graaf nařizoval kvůli inciativě VAR, až po shlédnutí videa si všimnul, že skluzující Lutonda ve vlastní šestnáctce vážně zfauloval podnikajícího Walemarka. Waalwijk mohl reagovat v samém závěru, Jozefzoona ale z blízkosti bravurně vychytal gólman Bijlow.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele