základní část, 7. kolo
17.09.2022 20:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Cambuur i v devíti dlouho vzdoroval Waalwijku, nakonec ale utrpěl debakl 1:5

Naprosto bláznivého průběhu se dočkali diváci na stadionu ve Waalwijku, kde domácí díky čtyřem trefám v závěrečné čtvrthodině slaví vysoké vítězství 5:1. Tento výsledek byl však výrazně poznamenán nedisciplinovaností SC, jelikož od 8. minuty hrálo v deseti a od začátku druhého poločasu dokonce přežívalo dvojnásobné oslabení, a navíc bez svého trenéra Henka de Jonga.

Cambuur tak utrpěl už svou čtvrtou porážku za sebou a v tabulce klesl na šestnáctou barážovou příčku se čtyřmi body, naopak RKC potvrdilo svou zlepšenou formu a s devíti body se rázem vyhouplo na sedmé místo Eredivisie. Jeden z důležitých okamžik tohoto sobotního utkání se zrodil již po osmi odehraných minutách, kdy Mees Hoedemakers nevybíravě prošlápl nohu Lobeteho a rozhodčí Van der Eijk okamžitě vytáhl červenou kartu.

Hosté se i v početní nevýhodě dostali do vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Po odvrácené přihrávce z levé strany se opřel do balónu Jamie Jacobs a z hranice brankového území ho usměrnil přímo do pravého dolního růžku. Domácí dokázali srovnat stav po půl hodině hry z pokutového kopu. Van der Eijk ho po přezkoumání videozáznamu nařídil za hraní rukou Jacobse ve vlastní šestnáctce a poté za nevybíravé poznámky ukázal druhou červenou kartu trenérovi Henku de Jongovi.

Na penaltový puntík si pak postavil míč Michiel Kramer a nekompromisně zavěsil pod břevno. Klub z Leeuwardenu se dostal do ještě větších obtíží v nastaveném čase úvodního dějství. Alex Bangura totiž hodně ostře došlápl Lelievelda, Van der Eijk opět kontroloval situaci u videa a vytáhl již třetí červenou kartu v tomto střetnutí. Hosté se pak dlouho drželi, ale složitou situaci nakonec dle předpokladů nezvládli.

V rozmezí 77. - 89. minutě totiž inkasovali hned čtyřikrát. Vývoj nejprve otočil vlastní brankou Marco Tol, jenž překonal gólmana Virgíniu nešťastnou tečí doprostřed branky po střílené nahrávce Clementa. O pět minut později pečetil výhru Waalwijku Zakaria Bakkali fantastickým lobem z hodně ostrého úhlu a síť se štěstím rozvlnil s pomocí vzdálenější konstrukce - 3:1.

Ve zbývajícím průběhu se ještě prosadil Iliass Bel Hassani povedenou ranou z dvaceti metrů a také Michiel Kramer, který zaznamenal svůj druhý zásah v tomto duelu střelou z bezprostřední blízkosti do zcela odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele